Brug over spoorlijn 59 in Beervelde

Jean Marie
0 reactie(s)
werken spoorlijn 59 Beervelde

Tekst - Foto JMDB ©

Er komt een nieuw kunstwerk vlakbij het station van Beervelde. De Beerveldse Baan wordt 200 meter voor en tot 200 meter na de overweg verlegd aan de kant van de huidige station parking. Momenteel loopt een openbaar onderzoek over de aanleg van een nieuw stukje Beerveldse Baan en brug over de spoorweg.

Alles situeert zich rechts van de Beerveldse Baan als men van uit het dorp vertrekt. De werken zullen uitgevoerd worden over een breedte van 100 meter. Hoogstammige bomen langs de gewestweg zullen gerooid worden en uiteindelijk worden ook de overweguitrustingen afgebroken.

Welke effecten dit zal hebben voor zwakke weggebruikers, die uit de Pauwstraat of Bastelare komen en de N449 willen oversteken richting school of werk valt af te wachten. Nu is er af en toe geen verkeer wanneer de slagbomen naar beneden zijn. Er is trajectcontrole.

werken spoorlijn 59 Beervelde nieuwe brug

Thomas Baeken Infrabel:

“Infrabel, in samenspraak met verschillende partijen zoals Agentschap Wegen en Verkeer, MOW, de provincie en het lokale bestuur, wil een nieuw intermodaal knooppunt realiseren aan het station van Beervelde. Bedoeling is om het tracé van de gewestweg een stukje te verleggen en een nieuwe brug over het spoor te bouwen. Die brug krijgt brede voet- en fietspaden (goed voor de veiligheid van de zachte weggebruiker).

Er komt ook een nieuwe bushalte op de brug. Vanaf dat punt zal je ook via trappen makkelijk en snel naar de perrons van het station kunnen. De toekomstige situatie in Beervelde wil fiets, bus en trein nog beter op mekaar afstemmen zodat mensen veilig en vlot kunnen overstappen op de verschillende vervoersmodi.

Als de procedure vlot verloopt en we de nodige vergunning krijgen, hopen we ten vroegste te kunnen starten tegen midden 2024. De werkzaamheden duren ongeveer een jaar.”

brug spoorlijn 59 Beervelde

Alle info over vindt u op https://omgevingsloketinzage.omgeving.vlaanderen.be/2023079481. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 3 oktober 2023.