Brug R4 Smalle Heerweg wordt aangepakt

Jean Marie
0 reactie(s)
Smalle Heerweg brug R4 Oostakker

© JMDB

Op maandag 26 februari 2019 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de renovatie van de brug over de R4 in Oostakker. De Smalle Heerweg wordt afgesloten aan de brug, net voorbij Volvo Trucks.

Het verkeer moet omrijden in beide richtingen en de werken duren tot juni 2019. Het gaat niet om het stuk Smalle Heerweg tussen Braamstraat en het rond punt aan de Drieselstraat.

Ook fietsers moeten dan een hele tijd omrijden maar na de vakantie zal het  aangenamer zijn om richting scholen Oostakker en Gent te fietsen en verder.

De aannemer staat in voor een volledige renovatie van de brug. Er komen nieuwe brugdekvoegen, waterdichting, brugranden en wegdek. Omrijden via N70 vanaf het rond punt Drieselstraat richting Sleeplife is dan bijna een must. Fietsers worden in beide richtingen omgeleid via de Eksaardserijweg en de Drieselstraat.

Smalle Heerweg Lochristi Oostakker

Fiets- en voetgangersbrug na de werken

Sogent - het stadsontwikkelingsbedrijf Gent - ontwikkelt het bedrijventerrein Oostakker Noord. Daarbij hoort de aanleg van een nieuwe parallelweg langs de R4 doorheen het bedrijventerrein.

Om het lokaal verkeer en het verkeer voor het bedrijventerrein te scheiden en de veiligheid te verbeteren wordt de verbinding via de Smalle Heerweg tussen Groenstraat en Drieselstraat voorbehouden voor voetgangers en fietsers. Gent vervangt daarom de noordelijke brughelling van de Smalleheerwegbrug door een fietshelling. Het fietspad langsheen de Smalleheerweg tussen de brug en de rotonde aan de Drieselstraat wordt verlegd tot naast de nieuwe parallelweg. 

Het fietsverkeer zal daar op die manier veiliger verlopen aangezien er nu geen plaats was voor een fietspad op de brug en dit leidde tot protest en actie.

Rond Punt Drieselstraat Oostakker