Bubbelweekend in Zaffelare

Jean Marie
0 reactie(s)
Champagnefeesten Zaffelare

Tekst - Foto JMDB

Op 7 en 8 december 2019 staat champagne centraal in het kasteel van Saffelaere. Zeven kleine producenten zakken af richting Zaffelare voor deze champagnefeesten ingericht door een vzw.

Het begint op zaterdag 7 december om 14 uur met de officiële opening en een degustatie met een hapje (oester – kaasbordje – kroketjes .. )waarna om 18 uur een champagnemenu wordt geserveerd. Viergangen met passende bubbels (110 euro).

Op zondag 8 december kun je van 9 tot 13 uur genieten van een lekker ontbijt voor de prijs van 30 euro. Van 11 tot 19 uur kan je ook doorlopend komen proeven. De toegangsprijs bedraagt 5 euro, als je geen gratis kaart van de deelnemende sponsors. Per glas betaal je 4 euro.

Alle informatie vind je op www.champagnefeesten.nu  – Reserveren? 0476 76 32 40 of info@champagnefeesten.nu

Champagnefeesten Zaffelare

Men koos voor kleine familiale bedrijven, die ook zelf aanwezig zijn dat weekend.

Dit zijn ze http://champagne-philippemoutardier.com/ - https://www.davidheucq.fr/ - http://www.champagne-vallois-francois.fr/ - http://www.champagne-lhuillier.com/ http://www.champagnemillot.fr/ en http://www.champagne-domi.com/ en het domein Gourdon.

Er zijn nog andere standhouders zoals domein La Gontarde uit de Rhône - http://www.lagontarde.com/ of Maison Lavoisier uit Brussel met artisanale chocolade. Ook Redgie Van Troost en Viviane Decraemer, allebei kunstenaars uit de kuststreek zijn er bij.

Wooncultuur À Propos - https://a-propos.be/ zorgt mee voor inrichting en sfeer.

Kunst en bubbels omarmen elkaar in een mooi kader van  het kasteel Saffelaere https://kasteelvansaffelaere.com/ en we kregen al een voorproefje tijdens de voostelling van het weekend, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat, dat momenteel nog niet vastgelegd werd.

Champagnefeesten Zaffelare