Carine Stevens in “De Gentsche Stroppen Revue”

Bennie
0 reactie(s)

Foto's © Charlekijn/Marino Lomme

Van 27 november tot en met 11 december 2022 is er de zevende editie van de Week van het Gents. Theater Charlekijn kan pronken met een nieuwe productie, waarin ook een prominente rol weggelegd is voor onze Lootse cabaretière Carine Stevens.

Vorig jaar bracht poppentheater Charlekijn zijn eerste revue in Minardschouwburg. Een spektakel in het Gents dialect en boordevol humor. Na dat succes heeft Marino Lomme, de bezieler van Charlekijn, kosten noch moeite gespaard om een nieuwe productie op poten te zetten. De Gentse poppenspeler - en ook jongste Pierke van Gent - stond in voor het scénario, de regie, het decor, het ontwerp en het maken van de poppen.

Maar de “kersen” op deze revuetaart zijn de ervaren rotten die Marino bijstaan. Ann Lemaitre creëerde de muzikale arrangementen en zal de muziek ook live spelen tijdens de voorstellingen. Onze Lootse cabaretière Carine Stevens zal deze keer bij Charlekijn schitteren als onvervalste revueactrice. En dan hebben is er nog de “Gentse keizer van de sketches” Fred Geirnaert die dit jaar zijn 60-jarig jubileum als cabaretier viert.

De nieuwe productie “De Gentsche Stroppen Revue” zit boordevol nieuwe Gentse sketches boordevol humor met daarbij meeslepende muziek. Authentiek Gents poppentheater met een resem imposante decors en heel wat verrassingselementen.

Deze nieuwe productie wordt 3 keer gespeeld tijdens “de week van het Gents”.
“De Gentsche Stroppen Revue” is op 9 en 10 december (telkens om 20 uur) en op 11 december (om 15 uur) te zien in zaal Reinaert (Reinaertstraat 28, 9000 Gent). De deuren openen een half uur voor aanvang van de voorstelling en zaal Reinaert beschikt over een ruime privé parking die door bezoekers gratis te gebruiken is.
Tickets kosten 18 euro en zijn te verkrijgen in het Uitbureau (Veldstraat 82b, 9000 Gent www.uitbureau.be of telefonisch 09/233.77.88) maar kunnen ook online besteld worden: https://www.uitbureau.be/nl/events-en-tickets/de-gentsche-stroppen-revue