Chiro Lochristi dit jaar met 242 kinderen

Op zondag 16 september werd in de Bosdreef de aftrap gegeven van het nieuwe chirojaar. Dit jaar met net iets minder kinderen dan in 2017. Toch blijft Chiro Lochristi één van de grootste chiro-afdelingen van Vlaanderen.

Lochristinaar ging vorige zondag een kijkje nemen en sprak met Nel en Fien, twee van de hoofdleiders.

Bij de grootste van Vlaanderen

Op 8 en 9september waren er al de Voskesfeesten, maar het eigenlijke chirojaar startte in Lochristi op zondag 16 september. Door omstandigheden kon Lochristinaar er deze keer niet bij zijn. Maar dat maakten we het voorbije weekend goed en gingen een kijkje nemen in de Bosdreef.

“ Ook dit jaar moesten we terug afscheid nemen van 9 geweldige leiders. Dank aan Sander Van de Velde, Simon Schepens, Fien De Clercq, Matthias Roelandt, Tibo De Clercq, Jasper Schepens, Elke Van Schaik, Cedric De Raedemaecker en Martijn Collijs voor hun jarenlange inzet” aldus Nel en Fien.

“Maar er kwamen er ook 13 nieuwe leiders bij. Zo groeide onze leiding uit tot 25 jongeren en Brecht en Simon als oud-leiding.
Chiro Reinaert telt dit jaar uiteindelijk 242 kinderen. Onder hen 39 Reinaertjes (geboortejaren ’11 en ‘12), 50 Speelclubbers (geboortejaren ’09 en ‘10) en 54 Rakwi’s (geboortejaren ’07 en ‘08). Deze laatste vormen de grootste groep.
Ook de Tito’s (geboortejaren ‘05 en ‘06) zijn erg talrijk met 24 jongens en 24 meisjes.
Elk van deze groepen kan rekenen op 5 leiders of leidsters.”

“De Keti’s splitsten we op in 2 groepen: Keti 1 (geboortejaar ’04) met 27 jongeren en Keti 2 (geboortejaar ‘03) telt 13 jeugdigen.  Voor elke groep Keti’s zijn er 2 leidinggevenden.
De Aspis ten slotte (geboortejaar ‘02) zijn met 21. In het totaal 242 kinderen netjes verdeeld over 121 meisjes en 121 jongens.“

Activiteiten 2018-2019

Het nieuwe werkingsjaar van Chiro Lochristi bevat ook terug alle traditionele activiteiten. Op 17 november is er de jaarlijkse taartenverkoop. Maar geïnteresseerden kunnen ook langskomen in de chiro-lokalen in de Bosdreef om zelf een taart te kopen.
Op de Kerstmarkt op 16 december zullen dan weer pannenkoeken verkocht worden door onze jongeren. Het  “Kip & frietfestijn”, is er dan op 16 en 17 maart, ook dit jaar in de turnzaal van Edugo Lochristi.
Het werkingsjaar wordt terug besloten met een kamperiode van 16 tot 26 juli 2019. De locatie is nog niet gekend.  Maar noteer alvast dat de ouders op 21 juli, nationale feestdag, hartelijk uitgenodigd zijn voor de bezoekdag. De Reinaertjes gaan dit jaar van 16 juli tot 21 juli en kunnen dus op de bezoekdag afgehaald worden. De Speelclubbertjes komen dan toe op de bezoekdag en blijven tot 26 juli.

Webpagina en Facebook

Chiro Reinaert Lochristi kan je ook terugvinden op Facebook en op hun eigen website www.chirolochristi.be . Die website werd in een nieuw kleedje gestoken met een webshop en een online-inschrijvingsmodule voor de activiteiten. Met vragen kan je steeds terecht bij de leiding of per mail chiroreinaertlochristi@gmail.com 

Chiro Reinaert in één foto vatten is nauwelijks nog mogelijk. Daarom namen we niet enkel een groepsfoto maar fotografeerden we ook de groepen apart waardoor u (klein)zoon of (klein)dochter makkelijk kan terugvinden. U ontdekt in onze fotoreeks, na de groepsfoto’s, achtereenvolgens de Reinaertjes, de Speelclubbertjes, de Rakwi’s, de Tito’s, Keti 1 en Keti 2 en de leiding.
Veel kijkplezier.

Scroll naar boven