Chiro Lochristi dit jaar met 249 kinderen

Bennie
1 reactie(s)
Chiro Lochristi 249 kinderen

© Bennie Vanderpiete

Op zondag 17 september werd in de Bosdreef de aftrap gegeven van het nieuwe chirojaar met net iets minder kinderen dan in 2016. Toch blijft Chiro Lochristi één van de grootste chiro-groepen van Vlaanderen.

Lochristinaar ging vorige zondag een kijkje nemen en sprak met Fien en Matthias, twee van de hoofdleiders.

Bij de grootste van Vlaanderen

Op 9 en 10 september waren er al de Voskesfeesten, maar het eigenlijke chirojaar startte in Lochristi op zondag 17 september. Door omstandigheden kon Lochristinaar.com er deze keer niet bij zijn. Maar dat maakten we het voorbije weekend goed en gingen een kijkje nemen in de Bosdreef.
“Ook dit jaar moesten we terug afscheid nemen van 8 geweldige leiders, maar er kwamen er ook 9 bij. Zo groeide onze leiding uit tot 21 jongeren. Slechts ééntje meer dan verleden jaar en daardoor moesten we ook nu een ledenstop hanteren” aldus Matthias en Fien.
Chiro Reinaert telt dit jaar uiteindelijk 249 kinderen. Onder hen 50 Reinaertjes (geboortejaren ’10 en ‘11), 50 Speelclubbers (geboortejaren ’08 en ‘09) en 50 Rakwi’s (geboortejaren ’06 en ‘07).

Ook de Tito’s (geboortejaren ‘04 en ‘05) zijn erg talrijk met 25 jongens en 20 meisjes. De Keti’s splitste men op in 2 groepen: Keti 1 (geboortejaar ’03) met 13 kinderen en Keti 2 (geboortejaar ‘02) telt 22 jeugdigen.
De Aspis ten slotte (geboortejaren ’00 en ’01) zijn met 19. In het totaal 249 kinderen; 129 jongens en 120 meisjes “.

Activiteiten 2017-2018

Het nieuwe werkingsjaar van Chiro Lochristi bevat ook terug alle traditionele activiteiten. Op 25 november is er de jaarlijkse taartenverkoop. Op de Kerstmarkt zullen dan weer pannenkoeken verkocht worden door onze jongeren. Het  “Kip & frietfestijn”, is er dan op 10 en 11 maart ook volgend jaar in de installaties van Edugo Lochristi.
Het werkingsjaar wordt terug besloten met een kamperiode van 16 tot 26 juli. Dat jaar worden de tenten opgeslagen in Tielt-Winge (nabij Leuven). Maar noteer alvast dat de ouders op 21 juli 2018, nationale feestdag, hartelijk uitgenodigd zijn voor de bezoekdag.  

Webpagina en Facebook

Chiro Reinaert Lochristi kan je ook terugvinden op Facebook en op hun eigen website www.chirolochristi.be . Die website werd in een nieuw kleedje gestoken met een webshop en een online-inschrijvingsmodule voor de activiteiten. Met vragen kan je steeds terecht bij de leiding of per mail chiroreinaertlochristi@gmail.com

Chiro Reinaert in één foto vatten is nauwelijks nog mogelijk. Daarom namen we niet enkel een groepsfoto maar fotografeerden we ook alle groepen apart waardoor u (klein)zoon of (klein)dochter makkelijk kan terugvinden. Alle foto’s kan u terugvinden op de Facebookpagina van Lochristinaar.