Chiro Lochristi met 239 kinderen en… nieuw gebouw?

Zondag werd in de Bosdreef de aftrap gegeven van het nieuwe chirojaar. Dit jaar terug met iets minder kinderen dan in 2018. Toch blijft Chiro Lochristi één van de grootste chiro-afdelingen van Vlaanderen. Lochristinaar ging een kijkje nemen en sprak met Nel en Fleur.

239 kinderen en jongeren

Zaterdag 14 september was er al de Voskessfeer met een kidsnamiddag, voorstelling van de leiding en de traditionele fuif. de  Maar het eigenlijke chirojaar startte in Lochristi op zondag 22 september.

Dit jaar moesten we afscheid nemen van 7 geweldige leiders en leidsters. De leidingsploeg krimpt daardoor wat en telt nu nog 19 jongeren en jong-volwassenen.
Chiro Reinaert telt dit jaar uiteindelijk 239 kinderen. Onder hen 39 Reinaertjes (geboortejaren ’12 en ‘13), 39 Speelclubbers (geboortejaren ’10 en ‘11) en 48 Rakwi’s (geboortejaren ’08 en ‘09). Deze laatsten vormen de grootste groep.

Ook de Tito’s (geboortejaren ‘06 en ‘07) zijn erg talrijk met 27 jongens en 13 meisjes.
De Keti’s (geboortejaren ‘04 – ’05) zijn de 2de grootste groep met 43 jongeren. De Aspis ten slotte werden opgesplitst in Aspi 1 (geboortejaar 2003) en Aspi 2 (geboortejaaar 2002). Zij tellen respectievelijk 12 en 19 leden. In het totaal 239 kinderen, 106 meisjes en 133 jongens.
“ aldus Fleur.

Activiteiten 2018-2019

Het nieuwe werkingsjaar van Chiro Lochristi bevat ook terug alle traditionele activiteiten. Maar nu al enkele belangrijke data om te noteren.
Op 16 november is er de jaarlijkse taartenverkoop. Die start om 9 uur. Ouders die een handje willen helpen door met de wagen rond te rijden voor de verkoop, zijn erg welkom. Graag vooraf een mailtje sturen naar chiroreinaertlochtristi@gmail.com .  Geïnteresseerden kunnen ook langskomen in de chiro-lokalen in de Bosdreef om zelf een taart te kopen.
Op 31 oktober zullen de Keti’s een Halloweentocht organiseren op en rond het chiroterrein. Meer info hierover volgt nog.

Tijdens de Kerstmarkt op 15 december zullen pannenkoeken verkocht worden door onze jongeren. Het  “Kip & frietfestijn” op 7 en 8 maart 2020 zal ook deze keer plaatsvinden in de turnzaal van Edugo Lochristi. Het werkingsjaar wordt terug besloten met een kampperiode van 16 tot 26 juli. De locatie is nog niet gekend.  Maar noteer alvast dat de ouders op 21 juli, nationale feestdag, hartelijk uitgenodigd zijn voor de bezoekdag. De Speelclubbertjes gaan dit jaar van 16 juli tot 21 juli en kunnen dus op de bezoekdag afgehaald worden. De Reinaertjes komen die dag dan toe en blijven tot 26 juli. De Aspi’s vertrekken al op 14 juli en komen op 28 juli terug, de Ketis vertrekken op 15 juli en blijven – samen met Rakwi’s, Tito’s en Reinaertjes – tot 26 juli.

Nieuw gebouw

Beetje bij beetje krijgen ook de plannen voor de vernieuwing van het Chiro-gebouw concrete vormen. Het is de bedoeling het oude geel-blauwe gebouw af te breken en te vervangen door een nieuw, modern pand. Het nieuwe complex zal hetzelfde grondoppervlak hebben, maar krijgt een verdieping. Dubbel zoveel ruimte dus.
Men heeft de intentie volgende zomer te starten met de werken, onder voorbehoud dat de financiering rond is en de plannen goedgekeurd zijn.

“Ik draag mijn steentje bij”

Om de kosten te beperken zullen de werken maximaal in eigen regie uitgevoerd worden. Het oudercomitié is hierin de drijvende kracht. Handige harry’s die graag helpen met de werkzaamheden mogen contact opnemen per mail met chiro Lochristi ( chiroreinaertlochtisti@gmail.com ). Maar ook wie truweel, waterpas en boormachine schuwt is welkom en kan bijvoorbeeld de catering verzorgen.  

De opbrengst van alle evenementen van dit werkingsjaar zullen gebruikt worden om het nieuwbouwproject te financieren. Bovendien ontwierp Chiro Lochristi een erg leuke badge “Ik draag mijn steentje bij”. Deze badge kan op de (chiro)kledij genaaid of gestreken worden, maar staat ook niet mis op uw sporttas of rugzak. Deze badge kost 5 euro en is elke zondagnamiddag te verkrijgen op het chiroterrein.

Misschien stort u liever een bijdrage? Wie minstens €40 overschrijft (op rekening BE67 0000 1507 2887 van Chirojeugd-Vlaanderen vzw, Kipdorp 30, 2000 Antwerpen, met de vermelding “gift OG/1205”) heeft recht op een fiscaal attest. Chiro nationaal maakt het geld dan over naar Chiro Lochristi en zorgt voor de nodige fiscale attesten.

Chiro Reinaert in één foto vatten is nauwelijks nog mogelijk. Daarom namen we niet enkel een groepsfoto maar fotografeerden we ook de groepen apart waardoor u (klein)zoon of (klein)dochter makkelijk kan terugvinden. Veel kijkplezier!

Scroll naar boven