Christmas Proms op 23 december met Youth Band, kinderkoor TUMULT en jongerenkoor Sk’bam

Bennie
0 reactie(s)
Kerstconcert - © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

Kerstmis nadert met rasse schreden. Zondag a.s. is het al de eerste advent en 2 weken later, op 11 december, is er de Lootse kersmarkt. Tuincentra bieden ondertussen al kerstbomen aan en in de winkels lacht de kerstversiering en de nieuwe collectie kerstbollen ons al een tijdje toe.

Maar geen echte Kerst zonder kerstconcerten. En wie dit jaar de kerstvakantie goed wil beginnen krijgt daartoe de gelegenheid op 23 december. Dan zetten de zowat 75 jongeren van de Youth Band, het kinderkoor TUMULT en het jongerenkoor Sk’bam hun beste beentje voor tijdens de “Christmas Proms” in zaal UYttenhove. Een gezamenlijk initiatief van de jeugdafdeling van de harmonie “Willen is Kunnen” en de muziekschool Lochristi.

Kerstconcert - © Bennie Vanderpiete

Die samenwerking was er al eens in 2019, toen in de kerk van Lochristi n.a.v. de kerstmarkt op 15 december. We schreven toen over dat optreden “Een uur lang betoverden de heldere stemmetjes van het kinderkoor TUMULT (van de muziekschool, o.l.v. Simon Neyt), en de Youth Band Lochristi (van harmonie “Willen is Kunnen” o.l.v Gemma Van de Voorde) het publiek. Het slotnummer “Stille Nacht” werd gevolgd door een oververdiend applaus vanwege de bijna 200 toehoorders. Mooier kan je een kerstperiode niet inzetten. Maak hier vlug een avondopvoering van.”  Die avondopvoering zal er nu dus zijn op 23 december.

Kerstconcert - © Bennie Vanderpiete

Uiteraard zal de Christmas Proms volledig in het teken staan van Kerstmis. Het wordt een sfeervolle avond met zowel instrumentale versies van kerstklassiekers als heel wat populaire en bekende kerstliedjes gezongen door het kinderkoor TUMULT en het jongerenkoor Sk’bam, muzikaal ondersteund door de Youth Band.

Tickets kosten (slechts) 10 euro voor volwassenen en 6 euro voor jongeren van 6 tot 12 jaar. Vlug zijn is de boodschap en bestellen kan u via deze link (hier klikken). Het concert begint om 20 uur en deuren openen een half uurtje eerder. Tijdens de pauze zal er mogelijkheid zijn om iets te drinken.