Christmas Proms zorgde voor een warm kerstgevoel

Zaal Uyttenhove liep vrijdagavond helemaal vol voor de eerste Christmas Proms, een samenwerking tussen de Youth Band van de harmonie Willen is Kunnen en de koren TUMULT en Sk’Bam van de muziekschool Lochristi.

Het was niet voor het eerst dat de harmonie en muziekschool samenwerkten. In 2019 vormde het concert van de Youth Band en het kinderkoor TUMULT in de kerk van Lochristi het hoogtepunt van de kerstmarkt. Dat optreden zouden ze kort nadien nog eens overdoen in het Fazantenhof.

Nu corona zowat achter de rug is, stond niets een nieuwe samenwerking in de weg.  In september ontstond het idee voor een gezamenlijk optreden, in oktober werd het programma besproken en vanaf dan kon er gerepeteerd worden. Robin Boel en Elise Deryckere – dirigenten van respectievelijk kinderkoor Tumult en jongerenkoor Sk’Bam – zorgden vrijdagavond voor een dertigtal zangstemmen. Gemma Van de Voorde leidde met haar dirigeerstokje de 37 slagwerkers en hout- en koperblazers.

Christmas Proms - © Bennie Vanderpiete

Aan de grote trom de 11-jarige Lander Casaert. Hij begon in september als een van de slagwerkers van de Youth Band en wordt sindsdien steevast begeleid door Tony Van de Voorde, zelf dirigent van de harmonie. “Lander moet de maat slaan en dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. Op de  grote trom moet hij op de tel slaan maar bij de tamboerijn is het na de tel” lichtte Tony toe aan Lochristinaar. 

18 nummers hadden de jongeren voorbereid, netjes verdeeld in 9 liedjes voor de pauze en evenveel na de onderbreking. Het waren niet allemaal kerstliedjes al kon “Proud Mary” ook een verwijzing zijn naar Maria. En tussen 2 songs in werd zelfs eens “Happy Birthday” gezongen voor Jezus, want die zijn verjaardag wordt nooit gevierd.

Christmas Proms - © Bennie Vanderpiete

De 2 laatste nummers – MIA en All I Want for Christmas – werden gezamenlijk gebracht door de Youth Band en de beide koren. Eindigen met een hoogtepunt heet dat. Toen er na de staande ovatie dan nog geroepen werd voor bisnummers volgde nog eens “All I Want for Christmas”, de wereldhit van Mariah Carey. Veel warmer kon Kerstmis niet ingeleid worden.

Op 23 april 2023 volgt er een nieuwe samenwerking en dan is er in zaal Uyttenhove het aperitiefconcert van de Youth Band en de koren TUMULT en Sk’Bam. We kijken er al naar uit.

Fotoreeks
(Klikken op facebook logo om de reeks te openen)

 

Scroll naar boven