CLOVER doet Veerleveld dansen

Bennie
0 reactie(s)
Clover - Cover Lovers

© Bennie Vanderpiete

Zaterdag trad Clover op in de cafetaria van sporthal ’t Veerleveld. Het was (nog maar) het 2de optreden van deze nieuwe band met een Zaffelaarse leadzangeres. Lochristinaar mengde zich onder de ca 120 toeschouwers.

CLOVER – de naam

Ze mogen dan al een klavertje hebben als logo, toch gingen de muzikanten van CLOVER de mosterd ergens anders halen voor hun groepsnaam.

Clover is eigenlijk de samentrekking van Cover Lover” legt leadzangeres Arlette Criel ons uit. “Want dat is de muziek die we brengen, steengoede covers die iedereen herkent. We namen toch een klavertje als logo. Maar dan eentje met 5 blaadjes want onze band telt 5 groepsleden

Nieuwe band

Clover is een vrij nieuwe band. Na enkele maanden geoefend te hebben in de huidige bezetting, speelden ze in de zomer van 2018 een eerste try-out op een privé-feest. Hun vuurdoop kenden ze eerder dit jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie van de wijk ’t Kapelleken. Toen traden ze op in een container op een aanhangwagen.

Optreden Veerleveld – Thuismatch voor leadzangeres Arlette

Zaterdagavond was er dan het 2de optreden van deze coverband, in de kantine van sporthal Veerleveld te Zaffelare. En dat was dan onmiddellijk een thuismatch voor leadzangeres Arlette Criel die u misschien ook kent als de mama van handbiker Jonas van de Steene. Jonas was zelf ook aanwezig maar vloog de dag nadien terug naar Lanzarote waar hij zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. En voor een keer waren de rollen omgekeerd en stond de mama in de spotlights.
Een optreden in de kantine van sporthal ‘t Veerleveld, een erg goed idee en een heerlijke ambiance. Voor herhaling vatbaar, al is een betere belichting wel een noodzaak.

Covers, van ABBA tot Zappa

Clover had maar liefst 26 steengoede covers meegebracht die ze op het publiek afvuurden. Voornamelijk erg goede en dansbare muziek uit de jaren ‘60, ‘70 en ’80.
Openen deden ze met een blues-versie van de Beatles-klassieker “Ticket to Ride”.
Het was niet het enige nummer van “The Fab Four” die avond, want we hoorden later ook nog “While My Guitar Gently Weeps”. Het moment waarop de dansvloer een eerste keer goed gevuld geraakte, want het was “slowtime”.
Ook de jaren ’80 kwamen uitgebreid aan bod met o.m. “Substitute” van de meidengroep Clout (oorspronkelijk van The Righteous Brothers), “Moonlight Shadow” van Mike Oldfield of “Careless Whisper” van George Michael.
“Still got the Blues” (Gary Moore) was dan weer het moment waarop gitarist Walter het publiek inpakte met een stevige solo. 

Zo’n 120 toeschouwers, waaronder heel wat familie en Zaffelaarse vrienden, genoten en waagden zich geregeld op de dansvloer. Niemand die, toen de laatste noten van “Jetairliner” van Steve Miller uitstierven, al zin had om naar huis te gaan.
En Clover smeet zich, na een optreden van 2 uren, nog een laatste keer met de bisnummers “Does Your Mother Know” van ABBA en “I Want You to Want Me” van Cheap Trick.

CLOVER, dat zijn….

Arlette Criel uit Zaffelare. Zot van muziek, maar vroeger nooit iets mee gedaan. Op feestjes met muziek steevast op de eerste rij om er de sfeer in te brengen. Werd door toeval backing vocal – met enkele solonummers - bij The Henchmen. Volgde ondertussen zangles in de muziekschool van Gent en is nu leadzangeres van Clover.

Marc Van Hecke uit Mariakerke. Marc begon als 16-jarige gitaar te spelen en studeerde dan ook saxofoon. Na zijn legerdienst ging hij naar de muziekacademie te Ledeberg en behaalde er de regeringsmedaille in saxofoon. Samen met Daniel Loeman speelde hij in tal van bands; van begeleiding van Vlaamse vedetten tot de 11-koppige band “Sweet&Gentle” (met voornamelijk blazers) en coverband “Pert Total”.


 

Daniel Loeman uit Lovendegem. Daniel is een ervaren basgitarist die de tijd van de lucratieve balorkesten nog gekend heeft. Zijn muzikale parcours verhaalt een groot deel van de Belgische popgeschiedenis.
Hij speelde dus in balorkesten, tal van coverbands en stond met heel wat grote namen op het podium zoals Jimmy Frey, Ann Christy, Luc Appermont, Urbanus, Jacques Raymon, Willy Sommers en Gunther Neefs.

Walter Van Belle uit Merelbeke. Zelfstandig ondernemer, maar met een passie voor de snaren. Hij “speelt en leeft” gitaar. Een “verborgen talent” die zijn droom waarmaakte om met zijn instrument op een podium te staan. Walter ontwaakte muzikaal op de sixties beats en is het nieuwste bandlid van “Clover”.

Wim Tavernier uit Zelzate. Wim was 10 jaar toen hij als trommelaar begon bij de jeugdfanfare van Sint Lievens Houtem. Hij volgde nadien een opleiding slagwerk en en begon als zestienjarige te drummen, te drummen en nog eens te drummen....
Belandde bij “The Few”, een Gentse band die melodieuze Amerikaanse rock bracht. Speelde nadien bij tal van (cover-)bands en deed sessies met muzikanten van o.m. “Gorki”, “Noordkaap”, “The Scabs”, en “Stefaan Fernande” (songwriter voor o.a. Yasmine, Clouseau, ...). Wim heeft ook heel studio-ervaring opgedaan in diverse genres; van kleinkunst over punk en metal tot pop en latin....

(Foto's © Bennie Vanderpiete & Marc De Clercq)