Colmar Oostakker heropend! Geniet en win!

Jean Marie
0 reactie(s)

Colmar Restaurants is een familiale onderneming die in ons land 9 restaurants uitbaat. Vorig jaar in januari kondigde het de verbouwing aan van al zijn Belgische vestigingen. Als eerste kwam deze in Aartselaar (A12) aan de beurt. Nadien volgden andere en brandde Colmar Sint-Denijs-Westrem in december 2013 volledig af.

In Oostakker liep het een gelukkiger vaart. Op 17 februari gingen de deuren dicht om opnieuw (volledig verbouwd na een huzarenstukje) weer open te gaan op 28 februari dit jaar.

Met de verbouwingsoperatie van alle Belgische vestigingen gaat ook een verjonging van het imago gepaard. Colmar Oostakker is ook exponent van een jonger, transparanter karakter dat het management in de loop van 2013 en 2014 in alle uitbatingen implementeert. De vorige verbouwing en verfraaiing dateert van 8 jaar geleden maar lijkt langer geleden.

Het startte zo’n 55 jaar terug als een familiale onderneming. Colmar is ook aanwezig in Frankrijk - met een identieke formule - maar onder de naam Crocodile. De groep telt er nu 16 restaurants en er komen er nog 3 bij. In 1993 startte het bedrijf het Sbarro concept op, verse Italiaanse fastfood. Deze strategie werd voortgezet met de exploitatie van nieuwe concepten zoals Café Muffin en Smoothiebar.

Met de kinderen gingen we er graag eens langs. Het was copieus ongedwongen genieten waarbij vooral het dessertbuffet een onuitputtelijke bron leek. Later gingen we er niet echt meer en Colmar heeft dat begrepen.

“ Ook werd duidelijk dat het klantenprofiel van de restaurants ouder werd en er niet genoeg aflossing door jongere mensen mocht begroet worden. Tevens diende vastgesteld dat het exterieur van de Colmar Restaurants onvoldoende uitnodigde tot binnenkomen. Er werd dus besloten de restaurants een nieuw uitzicht en karakter te geven en ze grondig, maar één voor één, te verbouwen. Tevens werd beslist deze verbouwingsoperatie te laten gepaard gaan met de implementatie van een volledig nieuwe huisstijl, inclusief logo, uniformen, menukaarten en alle andere en nodige drukwerken.”

De basiswaarden bleven: vriendelijkheid, gezelligheid, vrijheid van keuze, een Bourgondisch aanbod aan een correcte all-in prijs.

Tegelijk met de verbouwingen werd ook gestart met een update van het culinaire gedeelte van de restaurantketen. De menukaart wordt vaker dan voorheen aangepast en geüpdatet. Met de suggesties wordt vanaf nu sneller en directer ingespeeld op de seizoenen en de omstandigheden.

Het restaurant in Oostakker telt nu 176 comfortabele plaatsen, verdeeld over 66 plaatsen binnen en 110 verandaplaatsen over twee locaties. Het buitenterras aan de voorzijde van het restaurant biedt, bij mooi weer, ook nog eens 54 zitplaatsen.

Tijdens de perslunch mochten we genieten van het koud buffet, een hoofdschotel (aan tafel geserveerd) en het dessertbuffet. Wie de toegangspoorten van Lochristi nadert, kan misschien nog even stoppen? Het restaurant is doorlopend open en dit 365 dagen van het jaar.

De kantoren en de centrale keuken van Colmar zijn in Oudenaarde gevestigd.

Meer informatie: www.colmar.be - www.colmar.be/nl/restaurants/restaurant-colmar-oostakker

Wedstrijdvraag:

Win een cadeaubon van Colmar voor een Menu ‘Genieters' voor twee personen (ter waarde van 25.95 euro per persoon) - www.colmar.be/nl/menus/weekend door op de volgende vraag het juiste antwoord door te sturen naar info@lochristinaar.com.

De wedstrijd wordt afgesloten op 25 maart en de bon wordt u thuisgestuurd.

Wat is de naam van de Colmarrestaurants in Frankrijk?