Componisten laten zich inspireren door hun favoriete cocktail

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Inge Smedts

De Lootse Inge Smedts voorstellen is open deuren intrappen. In 2013 nog bracht ze de cd Casual Chic uit met muziek voor fluit en harp, met bijpassende films en poëzie. De cd was ook haar debuut als producer en werd uitgebracht bij haar eigen platenlabel IS Productions.

En nu is er Cocktail Maison, een muzikaal project van Inge en Nico Schoeters waarbij ze resoluut kozen voor nieuw werk van Vlaamse componisten. Het uitgangspunt van dit muzikale concept is nog steeds kwalitatieve en goed in het oor liggende, virtuoze en optimistische muziek voor fluit, piccolo, altfluit en marimba of vibrafoon. De componisten die meeschreven aan Cocktail Maison  zijn Piet Swerts, Jef Neve, Klaas Coulembier, Jan Huylebroeck, François Glorieux, Bart Watté, Nico Schoeters en Etienne Houben.

Bovendien kreeg iedere componist niet enkel een muzikale compositieopdracht mee, maar ook de vraag om hun respectievelijke composities te linken aan een cocktail die zij associëren met hun werk, en hierover een korte toelichting te geven. Het resultaat is een bruisende mix van diverse stijlen, instrumenten en emoties. En zoals een cocktail een mengeling is van verschillende en uiteenlopende ingrediënten, die samen tot een nieuw en smaakvol geheel leiden, zo ook is het principe van Cocktail Maison. Voeg er bovendien nog de mix van instrumenten aan toe en je krijgt een muzikale ervaring om duimen en vingers bij af te likken.

Voor wie deze hoogstaande geluiden graag uit zijn eigen boxen laat galmen en - niet afgeremd door om de hoek loerende alcoholcontroles - maximaal over zich heen wil krijgen, is er de cd Cocktail Maison.

Te verkrijgen via www.ingesmedts.be - Prijs: 15 euro. Inclusief alle cocktailrecepten

https://www.lochristinaar.com/blog/casual-chic-een-project-om-naar-uit-te-kijken - https://www.lochristinaar.com/nieuws/inge-smedts-en-cocktail-maison