Coolblue met de bakfiets bij je thuis

Sinds gisteren levert Coolblue pakjes van uit Lochristi met de fiets in Gent en omstreken. Daarmee is het het eerste grote e-commercebedrijf in Europa dat ervoor kiest om kleine pakjes zelf met de fiets te leveren.

Gent is na Antwerpen de tweede Belgische stad waar de online retailer rondfietst. Men wil deze nieuwe vorm van bezorging verder uitbreiden naar andere steden in België. Ze hebben nog een vestiging in Zaventem.

Met de eigen bezorgservice ‘CoolblueFietst’ wil het e-commercebedrijf klanten nog punctueler bedienen. Klanten krijgen hun bestelling de volgende dag in een tijdvak van één uur geleverd. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van levering.

Gisteren vertrokken de eerste goedgevulde pakfietsen vanuit de Coolblue-winkel in Lochristi. Wie in Gent, Lokeren of Lochristi een laptop, smartphone of koptelefoon bestelt, heeft veel kans dat er de volgende dag een vrolijke bakfietser voor de deur staat. Het gaat dan ook om kleinere pakjes al hebben ze L en XL in de fietsversie.

Coolblue is een e-commercebedrijf met 9 fysieke winkels waarvan 3 in België. In 2018 behaalde het bedrijf een omzet van 1,35 miljard euro. Daarmee is het één van de grootste e-commercebedrijven in België en Nederland.

Scroll naar boven