Cursus EHBO en helper bij het Rode Kruis – nu inschrijven

Bennie
0 reactie(s)
Rode Kruis Cursus - © Bennie Vanderpiete

Tekst en titelfoto © Bennie Vanderpiete

Iemand is in nood. Wat doe je? Veel mensen raken dan in paniek en weten niet wat ze moeten doen.  Nochtans kan je vaak erger voorkomen door meteen hulp te bieden. Het Rode Kruis Lochristi probeert daarbij te helpen door op regelmatige basis EHBO-lessen aan te bieden en ook thema-lessen zoals “reanimatie” en “defibrillatie”.

Cursus Eerste hulp en Helper

Eind januari start het Rode Kruis Lochristi terug met een volledige cursus Eerste Hulp +Helper. Daarin zal aangeleerd worden hoe je moet reageren bij kleine (niet ernstige) en grote verwondingen en zelfs bij levensbedreigende situaties.
“Wat doe je met een bewusteloos slachtoffer? Hoelang moet je brandwonden koelen? Wat als er plots iemand zich flauw voelt?”. Het is maar een kleine greep uit de vragen waarop in deze - actieve en op de praktijk gerichte - cursus antwoord zal gegeven worden.

Rode Kruis Cursus - © Bennie Vanderpiete

Praktisch

Deelnemen aan de cursus is gratis, volledig vrijblijvend en er is geen voorkennis nodig. Het volledige lessenpakket omvat 12 lessen van telkens 2 uren en wordt op maandag- en dinsdagavond gegeven van 19u30 tot 21u45. De lessen vinden plaats in het leslokaal van sporthal ’t Veerleveld in Zaffelare en gaan door op (telkens maandag en dinsdag dus) 23 en 24 januari, 30 en 31 januari, 6 en 7 februari, 27 en 28 februari, 6 en 7 maart en dan op 13 en 14 maart. Kan u één die dagen niet aanwezig zijn? Geen nood, met de nodige motivatie en een beetje zelfstudie haalt u dat weer in. Bovendien zijn er ook herhalingsoefeningen.

Op maandag 13 februari (van 19 tot 22 uur) is er een examen over het eerste deel van de lessenreeks. Op maandag 20 maart (ook van 19 tot 22 uur) wordt de kennis van het tweede deel getest. Vooraf inschrijven voor de cursus is noodzakelijk en dat kan u door te mailen naar vorming@lochristi.rodekruis.be .

Rode Kruis Cursus - © Martin Splitt

Engagement bij het Rode Kruis

Wie de smaak dan goed te pakken heeft kan zelfs nadien nog terecht bij het Rode Kruis. De lokale afdeling is nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor een hele waaier aan functies: in de hulpdienst, in het bestuur of om vorming te geven….. Deze EHBO cursus is dus ook een ideale stap om het Rode Kruis te leren kennen.

(Foto's © Bennie Vanderpiete en Martin Splitt - Unsplash)