De Chroniqueur: de terugblik van Evarist Ganzelever op september ‘22

Bennie
0 reactie(s)
Chroniqueur september 2022 © Bennie Vanderpiete

Tekst en titelfoto © Bennie Vanderpiete

Evarist Ganzelever verklankt op zijn onnavolgbare, maar maatschappijkritisch verantwoorde manier, enig kerktorennieuws en wereldse tijdingen van de afgelopen weken.

Ook deze maand brengt Evarist Ganzelever in zijn maandelijkse rubriek “De Chroniqueur” een hartverwarmende terugblik op het lokale nieuws. Erg welkom in deze tijden waar de energieprijzen pieken.

In zijn nieuwste overzicht heeft hij het over de kampioenenviering van kaartersclub De Sint-Niklaasvrienden, Kunst achter Glas in Zeveneken, de vintage modeshow van “800 jaar Zaffelare” en de tractorwijding in Zaffelare. Het is kermis in Beervelde en als reporter ter plaatse trekt hij daarom naar “De Bonte Koe”, het café in de schaduw van de kerk dat onlangs heropende met nieuwe uitbaters.

“De Chroniqueur” was vandaag te beluisteren in het programma “TBC” van Dirk Vanluchene op evenementenradio VROB. Ook morgen, zondag 25 september, kan u “De Chroniqueur” van Evarist nog eens horen. Dan terug omstreeks 16 uur bij VROB (97.2 MHz of www.vrob.be). Of u klikt op het pijltje van het geluidsfragment onder dit artikel.