De ene uitslag is de andere niet!

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
De ene uitslag is de andere niet!

© JMDB

Voor sommigen met politieke ambitie is de uitslag van 14 oktober er eentje om snel te vergeten, het kan iedereen die zijn nek uitstak wel eens overkomen!

Maar zolang de verkiezingsuitslag voor de betrokkene de allures van een schaafwonde aanneemt, of een snijwond door een scherp voorwerp, vinden we meestal na een tijdje niets meer terug van een dergelijke kleine verwonding. En net zoals onze huid in staat is om kleine beschadigingen zelf te herstellen, krijgt ook de mentale deuk na verloop van tijd weer zijn oorspronkelijke vorm. Maar, wanneer er uitslag optreedt die tot op vandaag blijft jeuken, kan dit erop wijzen dat de betrokkene een infectie heeft opgelopen, of erger nog, hij of zij een allergische aandoening aan de politieke ratrace en haar consequenties in zich meedraagt. Toch verdienen allen die zich publiekelijk in de arena wierpen zonder onderscheid van kleur of stand enig respect. Vooral dan de kandidaten die naast de troostprijzen grepen.

De ontnuchterende cijfers dat het aantal Facebookvrienden nauwelijks of helemaal niet correspondeert met het echte leven bevestigd te weten, moet zowat het gevoel oproepen in je zwembroek door te dorpskom te marcheren. De wortel die ze zichzelf voorhielden of die hen werd voorgehouden, toont ons dat de mens is gemaakt om te hopen en vol verwachting vooruit te kijken en daar dan de kracht aan te ontlenen om het leven mooier en beter te leven.