De maand van het fruitsapje

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
De maand van het fruitsapje tournee minerale

Tekst - Foto Evarist Ganzelever ©

Of water of surrogaatbier... Tournée Minérale wordt dit jaar flink ondersteund door tijdingen over al dan niet wetenschappelijke studies, die je wijzen op het gevaar dat schuilt in het drinken van alcohol.

Zelfs milde drinkers beginnen het in hun broek te doen als je leest dat er jaarlijks meer dan 11.000 borstkankers zijn door licht tot matig alcoholgebruik. En dan hebben we het nog niet over het lijstje met kankers die zelfs bij een dosis van minder dan één alcoholconsumptie per dag kunnen ontstaan. Alcohol is na tabak de tweede belangrijkste oorzaak van vermijdbare sterfte. Bij schadelijk gebruik 'goed' voor ongeveer 10.000 doden per jaar in België. Gegevens waar we niet vrolijk van worden, maar misschien beleefden die doden bij leven wel vrolijke tijden! Sociaal plezier, een beetje verdoving om de soms boze wereld aan te kunnen, allemaal afwegingen die we zelf dienen te maken.

Wanneer je vandaag een sigaret opsteekt, bestaat de kans dat je afwijzend wordt bekeken. Wacht het drinken van een glas geestelijk nat straks hetzelfde lot? Bierbrouwers hebben intussen een nieuwe bron aangeboord. Non-alcoholic en low-alcoholic dranken gaan niet alleen ons hoofd veroveren, maar vooral de markt. Druppelsgewijs!