De Sprankel valt in de prijzen

IDM en Mooimakers beloonden scholen en verenigingen met 10.000 euro voor hun Operatie Proper. Dertien deelnemers (3.600 leerlingen) aan de editie en strijd aan tegen zwerfvuil. Vrije Basisschool De Sprankel uit Beervelde was er een van. Ook zij gingen de maar doen nog veel meer.

Het initiatief werd genomen door Kristof Noens, leraar van het derde leerjaar maar ook andere klassen sprongen bij. Ze ruimen regelmatig zwerfvuil in het Chiro gebied en de Kloosterstraat. Er zijn verschillende soorten dozen en drinkbussen om verpakkingsafval te vermijden. Leerlingen van het 5de of 6de leerjaar controleren regelmatig of het juiste afval in de juiste afvalcontainer terecht komt. De leerlingenraad bespreekt de aanpak van zwerfvuilproblematiek.

De 20 leerlingen van het 3de leerjaar startten ook een moestuin op en daar gaan ze volgende week van genieten. Van de aardappeloogst worden frietjes gesneden en gebakken.

De Sprankel Beervelde

Op Wereldwaterdag promoot men kraantjeswater en maakt men een waterwandeling van 5 km om aan te tonen hoe ver mensen soms moeten lopen om aan drinkbaar water te geraken.Al die inspanningen werden beloond met 405 euro. Schepen Raman overhandigde de prijs.

Operatie Proper is een initiatief van Mooimakers in nauwe samenwerking met IDM, die de opvolging op het terrein voor zich neemt. Scholen en verenigingen engageren zich om hun eigen terreinen én de buurt errond proper te houden en om in hun werking aandacht te besteden aan de zwerfvuilproblematiek. Voor elke leerling of elk lid dat deelneemt, kunnen ze rekenen op een mooie financiële beloning.

De Sprankel wint 405 euro

Na het succesvolle eerste jaar gaat Operatie Proper ook volgend schooljaar opnieuw door volgens hetzelfde principe. Scholen en verenigingen die hun terreinen, hun buurt en hun gemeente proper helpen houden, worden daarvoor voor elke deelnemer beloond.

“We hopen dat we volgend jaar met nog meer zullen zijn in onze prachtige gemeenten”, aldus Piet Penneman. “Vele kleintjes maken één groot.”

Meer informatie? www.idm.bewww.mooimakers.bewww.desprankel.be

Scroll naar boven