De warmste maand van Proxy Delhaize Beervelde kent alleen winnaars!

Deze morgen werden de cheques overhandigd aan de verenigingen die Proxy Delhaize Beervelde steunde met “De Warmste Maand”. De klanten beslisten over de verdeling van de 5.000 euro. 

Op 1 december startten Marc en Jolien in Delhaize Beervelde met “De Warmste Maand”. Ze gingen het engagement aan om 5.000 euro te verdelen onder 7 lokale goede doelen: Chiro Beervelde – KLJ Beervelde – MOK VZW – Koester Lochristi – FC Dynamo Beervelde – Ouderraad Sprankel en Oudercomité GBS Beervelde. Maar hoe die verdeling zou gebeuren, daarover mochten de klanten beslissen.


Bij het afrekenen ontvingen de klanten – per 10 euro die ze besteed hadden – een jeton. Die jetons konden gedeponeerd worden in de display die achter de kassa stond. Daar kon men de schijfjes in de koker van de gekozen vereniging of het gekozen goede doel gooien. Hoe meer jetons, hoe hoger het bedrag voor de vereniging of het goede doel kon uitvallen.

De klanten konden het wel smaken en de actie werd gedragen door heel Beervelde. Elke week gaven Jolien en Marc een nieuwe tussenstand die ze op de FB-pagina van de Beerveldse Delhaize plaatsten. Zowat de hele maand december stond MOK aan de leiding, maar uiteindelijk werden ze op het einde nog ingehaald door Koester Lochristi. Het kinderkankerfonds kreeg 23.929 jetons toegestopt en dat waren er 791 meer dan vzw MOK. Maar hier ging het niet om winnen en verliezen want eigenlijk zijn er alleen winnaars.

In het totaal kwamen er 106.318 jetons in de kokers terecht. Een groot succes! De verdeling van de 5.000 euro levert dan volgend eindresultaat op:

Kinderkankerfonds KOESTER: € 1.125,35

Mok vzw: € 1.088,15

Chiro Beervelde: €745,45

Fc Dynamo Beervelde: €585,37

KLJ Beervelde : €534,06

Ouderraad De Sprankel : €593,57

Oudercomité GBS Beervelde: €428,06

Scroll naar boven