Den Begonia blijft Hotel B

Jean Marie
0 reactie(s)
Hotel B Begonia Lochristi

© Tekst Jean Marie - Foto Bennie Vanderpiete

Het hotel is - na de akte - eigendom van Dieter Van Acker en Lieselot  Berteloot (Lo-Immo) en wordt binnenkort volledig verbouwd aan de binnenzijde. Het blijft een hotel met 12 kamers en een tweeslaapkamer appartement. Op de benedenverdieping komen 2 kantoorruimtes.

Het hotel staat al even leeg en het terras is ondertussen verhuisd naar Beervelde. Even stond het te koop en de vraag kwam of er daar ook geen appartementen zouden worden opgetrokken. De beslissing is nu genomen. Het blijft Hotel B.

Na de renovatie kunnen gasten er niet alleen logeren maar ook van een ontbijt genieten. Dit zal verzorgd worden door de eigenaars. De kamers worden volledig gestript en krijgen eenzelfde make over. Eerdere grote verbouwingen dateren van 1985. Men mikt eerder op een zakelijk publiek dat altijd zijn weg vond naar dit hotel in het centrum van de gemeente. De opening volgt in het najaar. Het hotel zal alleen elektronisch toegankelijk zijn via een klantencode.

Voor de herbestemming van de benedenverdieping - voorheen restaurant - wordt een omgevingsvergunning aangevraagd voor 2 kantoorruimtes. De mogelijkheid bestaat dat de eigenaars zelf er eentje van betrekken. In het centrum zijn er voor de gasten voldoende eetgelegenheden, aldus de nieuwe eigenaars.

Wie foto’s, prentkaarten of ander beeldmateriaal heeft, kan deze doorsturen naar lieselot@loimmo.be