Denk aan tuinvogels.Voederen? Nestkastjes?

Jean Marie
0 reactie(s)
Denk aan tuinvogels.Voederen? Nestkastjes?

In de winterperiode hebben veel vogels het moeilijk om weer en wind te overleven. Insecten, bessen en zaden worden schaars. Je kunt helpen.

Voor het ophangen van nieuwe nestkasten is het nu de ideale periode. Een duurzame, mooie en knusse nestkast in de winter geeft perspectief op bewoning in lente en zomer. We kunnen dus preventief en op tijd te werk gaan en aandacht schenken aan onze gevleugelde vrienden. Ze zullen ons na de winter gunstig stemmen met hun specifiek gezang en het vangen van insecten in onze habitat.

 

Natuurpunt Moervaart-Zuidlede verkoopt diverse artikelen(voedertaartjes en nestkasten) waar zowel tuinvogels als mensen beter van worden. Bij elke nestkast een gratis folder met nuttige informatie.

Waar best de nestkast ophangen, Wintervoedering voor de tuinvogels en de nieuwe Heidebosfolder.

 

De nestkasten zijn uit Noors grenen gemaakt en onbehandeld. Het is FSC of PEFC gelabeld. Voor de bescherming, die de nestkasten kregen na samenbouw, werd natuurverf van Aquamarijn of de Taninbeits op waterbasis van Galtane gebruikt.

 

Kostprijs?

Voederboot in geschenkverpakking 2 euro - voedercake terracotta schaal in geschenkverpakking 3 - nestkast voor Roodborst, pimpel- en koolmees 12 euro

 

Zolang de voorraad strekt ontvangt u één voederboot gratis bij aankoop van een nestkast.

 

Zelf afhalen is een mogelijkheid. Er kan ook gratis thuis geleverd worden in Lochristi. De opbrengst wordt gebruikt voor de aankoop van nieuwe natuurgebieden in onze regio.

 

Wie water geeft: geen zout toevoegen! Wie brood voert: niet beschimmeld!

 

Meer informatie en bestellen: Mia Van Streydonck, e-mail: vsmia@scarlet.be of tel 0474/435 789 na 17 uur.