Derbywinst voor SK Lochristi, SK Wachtebeke haalt fors uit maar SV Zaffelare blijft op de sukkel

Dynamo Beervelde – SK Lochristi: 0-4

Het degradatieduel in de Zevestraat tussen Dynamo Beervelde en SK Lochristi was vooral voor de thuisploeg een afknapper. De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Lochristi. Nauwelijks 3′ na het eerste fluitsignaal kwam een afvallende bal bij Arnor Lagast terecht en die trapte via een thuisverdediger tegen de netten. Lochristi domineerde de wedstrijd. Florian D’Hondt mikte een vrije trap via de vingertoppen van Beervelde-doelman Louis Vercammen op de deklat. De thuisploeg kon enkel dreigen via enkele afstandsschoten, maar die misten de nodige kracht om doelman Davy Bracke in verlegenheid te brengen. Nadat Halewijn Schoonjans over kopte kon Beervelde enkele hoekschoppen versieren. Deze leverden echter geen kansen op zodat er met 0-1 werd gerust.

Lochristi hield ook na de rust de partij onder controle en versierde enkele mogelijkheden. Stefan Moens verscheen alleen voor doel en hij zag een sterk keepende Louis Vercammen in de weg liggen. Het was slechts uitstel. Na een snelle omschakeling kreeg Arnor Lagast vanop rechts de bal bij Stefan Moens, die deze keer niet twijfelde. Dynamo kreeg kort daarop een unieke kans op de aansluitingstreffer toen een terugspeelbal van Niels Bracke in de modder bleef steken, maar de thuisploeg profiteerde niet. De treffer viel aan de overzijde. Halewijn Schoonjans was het snelst op een bal die afgeremd werd en tekende voor de 0-3. Dynamo gooide de handdoek. Een nieuwe vrije trap van Florian D’Hondt werd door Louis Vercammen uit doel geranseld, maar de goed gevolgde Halewijn Schoonjans kreeg al te veel ruimte om de score op te drijven. De laatste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Jorre Van Der Sypt trapte echter onbesuisd over.

Sint-Joris Sleidinge –  SV Zaffelare: 2-0

SV Zaffelare kon na nieuwjaar slechts 1 keer winnen (tegen Dynamo Beervelde) en ook zondag moest het team van coach Filip Cornelis het onderspit delven. Sint-Joris Sleidinge is de laatste weken opgeklommen naar de derde plaats en ook tegen Zaffelare liet de thuisploeg zich niet verrassen. De eerste helft bleef grotendeels gesloten, maar na de rust kon Sleidinge de score openen via Sam Van Moorhem. Zaffelare probeerde de bakens te verzetten, maar moet tien minuten voor tijd een tweede treffer slikken. Stef Pauwels trapte de thuisploeg in de titelstrijd. Voor SV Zaffelare dreigt het seizoen in de grijze middenmoot te eindigen.

SK Wachtebeke – FC Sint-Niklaas: 6-1

SK Wachtebeke haalde zwaar uit tegen FC Sint-Niklaas. Na nauwelijks5’ voetbal stond de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong na twee treffers van Tiziano Van Laere. Halfweg de eerste helft kon Roy Bekaert voor een geruststellende 3-0 zorgen. Ook na de rust bleef de thuisploeg heer en meester en Tiziano Van Laere kon zijn derde doelpunt van de namiddag aantekenen. Sint-Niklaas reageerde en Cedric Verhulst kon tegen scoren. Wachtebeke bleef baas eb diepte de score nog uit via Jordi Van Damme en Alessio Van Laere. Sint-Niklaas pakte in de slotfase nog twee rode kaarten.  Glenn Heyninck (2x geel) en Quinten Rousseau (rechtstreeks rood)  moesten voortijdig de kleedkamer in.