Derde ecotuinwedstrijd

Jean Marie
0 reactie(s)
Derde ecotuinwedstrijd Lochristi

© JMDB

Met deze wedstrijd wil de milieuadviesraad en de gemeente ecologisch tuinieren promoten. Ze gaan op zoek naar de mooiste eco-tuin. Je kan deelnemen met zowel voor- als achtertuin.

Bij veel mensen roept de term ecologische tuin wel eens een beeld op van een wildernis. Je kunt er inderdaad voor opteren om de natuur gewoon zijn gang te laten gaan, maar ook ‘netjes’ onderhouden tuinen kunnen we soms catalogeren onder de noemer ecologisch. Op voorwaarde natuurlijk dat aan een aantal zaken voldaan wordt, zoals: geen sproeistoffen, voldoende nestgelegenheid voor fauna, een doordachte beplantingskeuze,….

Veel mensen beseffen niet dat ze al een redelijk ecologische tuin bezitten. Geen enkele reden dus om uw kans niet te wagen!

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 13 juni 2018 via het digitaal inschrijvingsformulier www.lochristi.be/eco-tuin . Via deze link vindt u ook het wedstrijdreglement en de prijzenpot. De winnaar ontvangt 110 euro aan waardebonnen. Vanaf plaats 21 ontvangt men een troostprijs.

De jurering (Max.15 min/tuin) vindt plaats tijdens de laatste week van juni en de eerste week van juli. Voorafgaand worden de deelnemers gecontacteerd voor een afspraak.

Ook bij deze editie mogen de 3 laureaten van vorig jaar deelnemen, maar indien zij terug de top 3 halen, moeten zij hun prijzengeld schenken aan een milieugerelateerd goed doel.