Die zeven eiken in Zeveneken

Jean Marie
0 reactie(s)
Dorp Zeveneken kerkhof zeven eiken

© JMDB

Peter, Danny, Luc en Krista willen het symbool van hun dorp niet zien verzagen en startten daarom bij verschillende handelaars een petitie waarvan al zo’n 400 handtekeningen werden afgegeven op het gemeentehuis.

Bij de bakker, beenhouwer, garagist of krantenwinkel in Zeveneken en Lokeren kun je de petitie tekenen. De initiatiefnemers zien die 7 eiken als symbool van hun dorp. De emmer is zowat vol voor deze deelgemeente, opgesplitst – gevierendeeld bijna - tussen N70 en Lokeren, waar volgens de initiatiefnemers ook over de legislaturen heen geen zorg werd besteed aan het behoud van het patrimonium. Pastorie is verkocht, kantschool verdween, art-decowoning werd frituur.

petitie red de eiken

Groen sp.a houden er op 29 september actie. N-VA bond de kat de bel aan en raadslid Tom De Sutter vroeg de rapporten over de gezondheidstoestand van de eiken op. Al in 2010 stelde men maatregelen voor om de bomen fit te houden. De milieu adviesraad (MAR) werd op geen enkel ogenblik ingelicht en was nooit betrokken.

De initiatiefnemers doen alvast een warme oproep om de petitie voor het behoud van dit dorpsgezicht te ondertekenen. Landschapsarchitect Danny Thys probeerde intussen alle argumenten van plannenmakers en beleidsverantwoordelijken te weerleggen.

U vindt de enquête via: TEKEN DE PETITIE

https://secure.avaaz.org/nl/petition/Aan_iedereen_die_deze_7_prachtige_eiken_wil_behouden_Red_de_7_eiken_van_Zeveneken/

Er zijn momenteel al meer dan 600 mensen die de digitale versie hebben ondertekend.

centrum zeveneken