Dorp in een notedop

Jean Marie
0 reactie(s)

We bundelden wat zomernieuws uit de gemeente samen in deze notedop. Het zijn uiteraard wat vakantienieuwtjes en andere zomerse sprokkels. Jeugd en sport en een volgende kaalslag in het Dorp.

Afbraak

In het Dorp wacht een mooie oude woning met ziel op de sloophamer. Plan en Bouw heeft een aanvraag voor sloop ingediend  en in de plaats komen appartementen. Zo verliest dit Dorp weer een stukje aangezicht en kan Legoland verder groeien en blokkendozen.

Ontwikkelingssamenwerking

Lochristi voorziet in haar begroting elk jaar een bedrag voor subsidies in het kader van de Noord-Zuidproblematiek. Ontwikkelingswerkers of verenigingen met een aantoonbare band met Lochristi die zich inzetten voor ontwikkelingssamenwerking kunnen tot 31 augustus een dossier indienen voor subsidies.

Leeskoffertjes (voor slechter weer)

Ook deze zomer kan je in de bib leeskoffertjes ontlenen voor kinderen tot 8 jaar. Elk koffertje is gevuld met een gevarieerd aanbod aan prenten-, voorlees-, en leesboeken en neemt maar één plaats in op de lenerskaart. Ideaal voor wie tijdens de vakantie (klein) kinderen op bezoek heeft. In elk koffertje zit ook een opdrachtje. De bib maakt in de zomer plaats voor jouw tekening of knutselwerkje. Kan je het niet naar de bib brengen, dan kan je altijd een foto posten op facebook.com/bibliotheeklochristi. De koffertjes worden aangeboden voor 3 leeftijdsgroepen (1-3 – 3-6 en 6-8):

Veneco en de nieuwe Raad van Bestuur

Schepen Hervé Stevens blijft bestuurder bij Veneco, die onder meer hier het Industriepark ‘Lozen Boer’ ontwikkelde. De bevoegdheid voor lokale economie is nochtans sinds 1 januari 2013 toevertrouwd aan schepen Patricia Van De Weghe.

Sluitingsdagen

Alle sportaccommodaties zijn gesloten van zaterdag 11 juli tot zondag 4 augustus. De bib is gesloten van 11/7 tot 20/7 en ook medio augustus. Ook de inleverbus wordt afgesloten. Meer informatie: www.lochristi.bewww.jeugdlochristi.be

De juiste verf voor bewuste klussers (voor slechter weer)

Er is een enorm aanbod aan verfsoorten. De ene is al milieuvriendelijker dan de andere. Kies de juiste verf en krijg een gemeentelijke premie van 15% met een maximaal van 120 euro. Je minimumfactuur moet minstens 100 euro bedragen.

Meer informatie: www.vibe.be

11 juli

Op donderdag 11 juli organiseert de cultuurdienst van Lochristi opnieuw een zangfeest om de Vlaamse feestdag te vieren. Kom mee zingen in de kerk in Hijfte. Verschillende Lootse artiesten geven het goede voorbeeld. Reserveren kan via cultuurdienst@lochristi.be – 09 326 92 30

Schapen in de Rozelaeredreef (liever mooi weer)

Zoals al enkele jaren grazen ook nu weer schapen in de Rozelaeredreef. Wordt samengewerkt met Pro Natura.

Lochristi springt in de Moervaart (heel graag mooi weer)

Op zondag 14 juli om 15u springen in heel Europa op hetzelfde tijdstip duizenden mensen in rivieren, waterlopen en meren. Met de actie Big Jump wordt aandacht gevraagd voor schoon water. Ook Lochristi neemt deel aan de Big Jump en springt in de Moervaart. Het is NP Moervaart-Zuidlede die alles mooi organiseert. Wil jij ook deelnemen aan deze gratis ludieke Big Jump in de Moervaart? Kom dan op zondag 14 juli om 14.30u naar de Overledebrug aan de Moervaart in Wachtebeke (N449). Om 15u spring je in de Moervaart en zwem je ongeveer 100m. Breng zwemgerief en watersandalen mee. Kinderen jonger dan twaalf jaar worden afgeraden om alleen in het water te springen. Achteraf kan je een douche nemen en de Brandweer zorgt voor ieders veiligheid

Joepla en BMX (altijd mooi weer?)

Voor de jeugd zijn er ook deze vakantie flink wat activiteiten en opvangmogelijkheden voor werkende ouders. Er is ‘Joepla’ dat nu in Beervelde aan de slag is en binnenkort in Lochristi. Records worden gebroken met 170 kids. Naast skatelessen kun je nu ook een BMX- initiatie volgen. Wie tussen 8 – 16 is kan vanaf 12/8 voor reeks 1 en vanaf 19/8 voor reeks 2 de cursus volgen. Kost 12 euro en vanaf 10 juli om 8 uur kun je je inschrijven via www.jeugddienst.be/skatebmx