Dynamo Beervelde blijft winnen. SK Lochristi, SV Zaffelare en SK Wachtebeke lijden nederlaag.

Dynamo Beervelde was de enige ploeg die dit weekend een driepunter liet optekenen. SK Lochristi en SV Zaffelare leden een pijnlijke nederlaag, net als Wachtebeke, dat in derde provinciale de kans op aansluiting met de subtop liet liggen.

SK Lochristi kreeg een zware 0-4 aangesmeerd door Sint-Kruis-Winkel. Overdreven dat wel, maar de thuisploeg liet vooral in de tweede helft een geslagen indruk. De aanvangsfase was nochtans voor de Lochristi met kansjes voor Arnor Lagast en Halewijn Schoonjans, maar de bezoekers toonden zich zeer efficiënt. Rutger Bauwens opende halfweg de eerste helft de score en na de rust liet de thuisploeg zich al te makkelijk naar de slachtbank voeren. Treffers van Lorenzo Destaercke en Merhat Aleksiev zetten de bezoekers op rozen en een ongelukkige owngoal van Ruben Declercq maakte de 0-4 rond.

Voetbal Lochristi 22 oktober 2023 © Peter Esprit

Dynamo Beervelde zit wel in een goede flow en pakte de drie punten tegen Assenede. Wannes Vispoel zette de thuisploeg na 8’ op voorsprong. De wedstrijd kabbelde verder en toen iedereen zich opmaakte voor een 1-0 ruststand scoorden de bezoekers alsnog de gelijkmaker via Thijs Roggeman. De tweede helft had niet veel te bieden, maar Dynamo kon toch het laken naar zich toetrekken. Jorre Van Der Sypt tekende voor de 2-1. De bezoekers konden niet meer reageren, waardoor Dynamo Beervelde stilaan aansluiting krijgt met de middenmoot.

Voetbal Lochristi 22 oktober 2023 © Bennie Vanderpiete

SV Zaffelare leek lange tijd controle te hebben over de wedstrijd in KSK De Jeugd Lovendegem. Gijs De Smet zette de jongens van Filip Cornelis op voorsprong halfweg de eerste helft, maar de thuisploeg reageerde via Arthur De Pauw, waardoor een 1-1 ruststand op het scorebord stond. Gijs De Smet tekende kort na de rust voor een nieuwe bezoekende voorsprong, maar in het slotkwartier gaf Zaffelare de overwinning nog uit handen. Jelle Buyse zorgde met twee treffers voor een 3-2 thuisoverwinning. De opmars van SV Zaffelare werd hierdoor halt toegeroepen.

SK Wachtebeke ontving in derde provinciale het bescheiden Eendracht Bazel. Tiziano Van Laere zette de thuisploeg al snel op voorsprong, maar de bezoekers reageerden onmiddellijk. Ruben Stuer een gesel voor de thuisverdediging en zorgde met twee treffers voor een 1-2 ruststand. Wachtebeke trachtte te reageren, maar keek al snel tegen een nieuwe tegentreffer aan. Jens Demeuricy zette Bazel op een 1-3 en Wachtebeke had geen reactie meer in huis.