Ecotuin aanleggen?

Jean Marie
0 reactie(s)
ecotuin

©JMDB

Basiscursus ‘Ecologische Siertuin’ in 3 delen. Veltlesgever Jan Van Bogaert vertelt er je alles over tijdens deze korte basiscursus. Hoe snoei je grootfruit?

Wat komt er zo allemaal aan bod?

Wat is het verschil tussen een ecotuin en een ‘klassieke’ siertuin? Wat is ecologie en wat is het belang ervan? Hoe gaan we stap voor stap te werk bij de (her)aanleg van onze tuin? Verschil tussen open en gesloten ruimten en de verschillende groenvormen die er in thuishoren. De juiste plant kiezen voor de juiste plaats. Waarop letten? Wat is gelaagdheid en wat is het belang ervan? Hoe het onderhoud beperkt houden?

Waar? Kostprijs?

Reinaertbib, Koning Boudewijnlaan 6, Lochristi op woensdag 10 – 17 en 24 januari 2018 om 20 uur. (Einde 22.30) – Leden betalen 10 euro en niet Veltleden 15.

Inschrijven vooraf is verplicht via kristof@veltreinaert.be of 0497 34 27 38

Bovendien kunnen deelnemers uitzonderlijk het Veltboek ‘Stappen naar een ecologische siertuin’ aankopen voor 25 euro  (i.p.v. 38,50 in de boekhandel)

Snoeien van grootfruit

Rino De Wilde zal net als de voorgaande jaren opnieuw met de snoeischaar in de hoog- en laagstamfruitbomen klimmen en ons van daar uit onderwijzen over welke takken wel en niet mogen weggesnoeid worden. Je krijgt een degelijk antwoord op heel wat prangende vragen zoals:

Hoe zorg ik ervoor dat er genoeg licht in de bomen kan komen? Hoe houd ik mijn bomen voldoende open? Wat kan ik doen om een goede vruchtzetting te krijgen? Twee takken staan in elkaars weg. Maar welke knip ik eruit?

Vooraf inschrijven is niet nodig en Velt Reinaert sluit af met een drankje. Deze snoeiles gaat door op 18 februari 2018 van 9.30 toto 11.30 uur te Lochristi, Beerveldese Baan 14. Veltleden betalen 2 euro, anderen 4.

Meer informatie? Stijn Overloop (stijn@veltreinaert.be - 09 348 34 25