Eddy Van Hecke nieuwe trainer van SK Lochristi

Peter
0 reactie(s)

Tekst en titelfoto © Peter Esprit

Twee weken na het ontslag van Dwight Waeytens heeft SK Lochristi een nieuwe trainer. Eddy Van Hecke (66) stond dinsdag al een eerste keer op zijn geliefkoosde plaats: de grasmat.

Het bestuur van SK Lochristi is niet over een nacht ijs gegaan.  Na de analyse van vele CV's werd er met enkele kandidaten gesproken en na die gesprekken heeft het bestuur unaniem besloten Eddy Van Hecke aan te stellen als nieuwe trainer. Donderdag stond hij al een eerste keer op het veld om de training te leiden samen met Thoms Pattin en Peter Hemelsoet, de assistent-trainers.

Eddy Van Hecke kreeg de trainersmicrobe te pakken in de nadagen van zijn spelerscarrière in 1987 , toen hij even als speler-trainer fungeerde bij Sporting Gent in vierde provinciale. Na enkele opdrachten als jeugdcoach of assistent-trainer  ging de Gentenaar in 1993 echt aan de slag. In die 30 jaar had Van Hecke 'slechts' zes ploegen onder zijn hoede. Hij begon bij SV Zaffelare waar hij later nog eens terugkeerde en had ook Azalea, Heusden, Muide, VSV Gent (2 keer) en Sint-Kruis-Winkel (3 keer) onder zijn hoede. Na het seizoen 2023-2024 nam hij afscheid van zijn actieve trainerscarrière met de promotie naar tweede provinciale.

Eddy Van Hecke volgt Dwight Waeytens op die SK Lochristi trainde vanaf het seizoen '22-'23. Dwihgt is ook trainer van Jong Cercle Brugge en blijft daar aan de slag. 

(Foto's © Peter Esprit en Bennie Vanderpiete)