Eigen kweek: KUNST OMDAT HET MOET

Om de twee jaar strijkt een doorsnede van wat er in Lochristi zoal leeft op artistiek vlak neer op diverse plaatsen en uithoeken in onze gemeente.

Een lokaal kunstenfestival dat, mede door de aangeboden diversiteit, zijn gelijke niet kent. ‘Dromen leidt tot verandering’ is het thema van deze inmiddels al negende editie.

Van 30 april tot en met 8 mei krijgen allerlei kunstvormen en hun beoefenaars een breed forum aangeboden.

Democratischer kan bijna niet, wat voor de organisatoren meteen een evenwichtsoefening is om de smalle grens tussen kunst en ambacht te blijven bewaken.

Voor menigeen die, al dan niet in de beslotenheid van de huiskamer, met kunst maken bezig is, kan dit gratis festival een opstapje zijn, een eerste confrontatie met een publiek.

Maar ook voor de bezoeker is dit een hoogmis. Wie hier zijn gading niet vindt die verdient het etiket ‘cultuuranalfabeet’ op gekleefd te krijgen!

Doorheen het programma fietsen levert ons, naast de vaste tentoonstelling in Orphanimo, een mooie mix van uitersten op.

Zo is er het Zaffelaars Uur (30 april – 1 mei) dat op een eigenzinnige manier zijn ding doet.

Er is een muziek- en poëzieavond (5 mei) voor wie zich op het pastorale wil laten wegdrijven.

Wereldliteratuur en chansons doen op 6 mei Beervelde aan en wie echt geen ‘zittend achterste’ heeft moet zich zeker inschrijven voor de surprisewandeling op 7 mei.

Als artistieke afsluiter is er op zondagnamiddag 8 mei Place de l’Azalée, een knipoog naar de beroemde Place du Tertre in Parijs. Tijdens deze interactieve kunstbeurs zal Rotaryclub Laarne-Lochristi meteen ook de prijzenpot bekendmaken. Er vallen 4 prijzen te verdelen onder de deelnemers aan de vaste tentoonstelling.

Bovenop dit goedgevulde programma participeren zo’n 250 lagereschoolkinderen met workshops aan dit kunstgebeuren.

En zoals steeds kan iedereen die graag een meerwaarde aan zijn of haar interieur wil geven, zich voor de luttele som van 30 euro per jaar een kunstwerk in huis halen.

Meer informatie over dit alles kan je bekomen via: Cultuurdienst Lochristi – 09 326 92 30 – kunstomdathetmoet@lochristi.bewww.lochristi.be/KOM

 

Scroll naar boven