Eliza Moreels in Australië

Jean Marie
0 reactie(s)
Eliza Moreels in Australië

© Tekst JMDB - Foto's Eliza

Eliza Moreels (22) uit Lochristi is laatste jaar student in Biomedische Laboratorium Technologie, afstudeer richting Farmaceutische en Biologische Laboratorium Technologie (Odisee campus Gent). Momenteel werkt, woont en geniet ze al 15 weken in Adelaide, South Australia.

Stage

Eliza Moreels Autsalië

“ Ik volg mijn stage op The University of Adelaide, Waite campus in Plant Research Centre en mijn supervisor is hierbij Dr. Stefanie Wege, een senior researcher in the School of Agriculture, Food and Wine. 
Doel is om belangrijke proteïnen die betrokken zijn bij het transporteren van nutriënten doorheen celmembraan te onderzoeken. Het bevorderen van voedingsstoffengebruik en hun werking is één van de belangrijkste strategieën in de landbouw om de gewas opbrengsten te verbeteren.”

Dagindeling

“ Die verschilt van dag tot dag. Het hangt af van hoe een experiment verloopt en hoeveel tijd het vergt. De laatste maanden hield ik me vooral bezig met ‘germination timeline’ van de Arabidopsis plant, van zowel het wilde type als de mutant ervan. Daarbij voer ik nog andere experimenten uit met bijvoorbeeld ‘Apical hook angle’ en ‘GUS staining’ waarbij ik foto’s neem met een stereo microscoop en dan via speciale digitale programma’s de lengte van de plantjes ‘apical hook angle’, hypocotyl, wortel… meet. Per experiment is er veel geduld vereist want ook al heb je een protocol opgesteld - gebaseerd op verschillende papers - dan nog kom je vaak aan resultaten waarbij je soms je hoofd tegen de muur wilt stoten. Maar gelukkig, na veel proberen, lukken de experimenten wel en kan je een mooi resultaat aan je supervisor voorleggen en erover schrijven in je eindwerk. Mijn Odisee mentor helpt me ook altijd waar nodig!

Op sommige dagen zijn er ook vergaderingen met meerdere researcher en PhD studenten. Zo stellen we onze resultaten en ideeën voor en kijken we hoe we verder moeten met deze resultaten. Meerderen stellen dan ook vragen en geven suggesties. Eén keer per maand wordt er een online vergadering uitgevoerd met andere centra, onder andere met Canberra en Melbourne. De sfeer is hier echt fantastisch. Iedereen helpt elkaar waar nodig en buiten de werkuren gaan we wel eens iets gaan drinken. Ik kan me geen betere collega’s wensen!

Vrije tijd

Als het goed weer is (bijna altijd) zwem ik wel een keer in de Glenelg beach Australië. Adelaide is echt fantastisch! Het is een grote multiculturele stad en de mensen zijn hier heel open en vriendelijk. Australië is een prachtige omgeving! Heel veel paradijsvogels (al kunnen ze veel lawaai maken) en veel groen, zelfs al zit je in een stad. Je kan hier zoveel dingen doen. Kajakken tussen dolfijnen, Rotsklimmen, gaan zwemmen in de zee (30 min tram van het centrum), wandelen door heuvels waar je af en toe een koala of een kangoeroe tegenkomt of zelf de Kangoeroe Island gaan bezoeken.

Je kan zelf een goedkope vlucht naar Sydney nemen om er het prachtige Opera House en Harbour Bridge te bezoeken. In mijn vrije tijd ga ik vaak klimmen of gaan wandelen in de heuvels In Sydney ben ik zelfs gaan surfen (of toch proberen) in de Bondai beach, fantastische golven!
Als ik eerlijk ben kan ik me geen betere plaats wensen om mijn stage te volgen! Het zal terug een aanpassing worden in België!