Peter
0 reactie(s)
Voetbal Lochristi 5 maart23 - © Peter Esprit - Foto  (1)

Tekst en titelfoto © Peter Esprit

De drie Lootse vertegenwoordigers in het provinciaal voetbal staan voor belangrijke weken. SV Zaffelare en SK Lochristi strijden volop voor een plaats in de eindronde, Dynamo Beervelde lijkt goed op weg om operatie redding tot een goed einde te brengen.

SV Zaffelare kreeg met KSK Kieldrecht een concurrent voor de eindronde over de vloer in tweede provinciale C. Halfweg de eerste helft kon bezoeker Jochen Calle de weg naar het doel vinden en vlak voor het rustsignaal deed hij dat nog eens dunnetjes over, zodat men aan het Persijzer met een 2-0 achterstand ging rusten. SV probeerde de zaak recht te zetten in de tweede helft, maar verder dan de aansluitingstreffer van Gijs De Smet kwam men niet. Door de nederlaag valt SV Zaffelare uit de top 5 van het klassement. Volgende week trekt het team van trainer Filip Cornelis naar VK White Boys Sint-Niklaas, een ploeg die de punten goed kan gebruiken met het oog op het behoud.

White Boys Sint-Niklaas kwam op het veld van Dynamo Beervelde al snel op voorsprong, maar Basiel Van Den Meersschaut scoorde tegen en zorgde voor de 1-1 ruststand. Tim Trogh wist de bezoekers kort na de rust op een 1-2 voorsprong te zetten. De wedstrijd kantelde in de slotfase. Kenny Heyndrickx (White Boys) kreeg zijn tweede gele kaart en de bezoekers moesten met 10 man verder. Dynamo profiteerde optimaal van de ‘man meer-situatie’. Ignaece Imschoot bracht de thuisploeg langszij en diep in blessuretijd kon Jens Fiers voor de 3-2 overwinning zorgen. Dynamo Beervelde laat het degradatiespook nu helemaal achter zich. Volgende week trekt Beervelde naar Sparta Waasmunster.

SK Lochristi staat voor een zware maand maart, waarin men de top 3 uit het klassement moet partij geven. De eerste wedstrijd van dit drieluik tegen VK Watervliet liep alvast niet goed af. In een gesloten eerste helft waren de kansen zeer schaars. SK speelde een sterk vierde kwartier, maar de treffer viel … aan de overkant. Florian De Wulf profiteerde van getwijfel in de thuisdefensie en bezorgde de bezoekers een gevleide 1-0 overwinning. Door deze nederlaag zakt Lochristi naar plaats 6 in het klassement. Volgende week trekt SK naar de buren van Sint-Kruis-Winkel.

(Foto's © Peter Esprit en Dynamo Beervelde)