Enkel Wachtebeke kan winnen, Zaffelare pakt punt en SK Lochristi en Dynamo Beervelde gaan onderuit

Het werd opnieuw geen hoogstaande dag voor de ploegen uit de regio. Dynamo Beervelde kreeg een pak voor de broek van Evergem 2020 en ook Lochristi ging onderuit op het terrein van Lando Merendree. Zaffelare deelde de punten met Maldegem al zat er meer in voor de mannen van het Persijzer. Voor een overwinning moest men dit weekend kijken naar Wachtebeke.

Evergem2020 – Dynamo Beervelde 7-0

Dynamo Beervelde was zaterdagavond geen partij voor leider Evergem 2020. De thuisploeg zette de gehavende bezoekers onmiddellijk onder druk maar het gevaar bleef beperkt tot schoten van Jesse Brouwers en Seppe Van Overbeke. Op het kwartier probeerde Dynamo daar iets tegenover te zetten. Twee pogingen van Niels Bieseman misten de goede richting. Halfweg de eerste helft kon Evergem 2020 de bezoekende muur slopen. Jesse Brouwers was de afwerker van dienst. Dynamo werd daarna compleet zoek gespeeld. Seppe Van Overbeke profiteerde van een missertje in de bezoekende defensie om de 2-0 binnen te trappen en daarna zette Jesse Brouwers met nog drie treffers de 5-0 ruststand op het bord. Jorre Van Der Sypt kon na de rust voor het eerste Dynamo-gevaar zorgen. Hij trapte in de handen van thuisdoelman Janosh De Craene. Een aarzeling in de bezoekende verdediging  leverde een vijfde treffer van Jesse brouwers op en even later stond ook Kevin Buysse aan het kanon. Nonchalance bij de thuisploeg zorgde dat Dynamo beter in de partij kwam, maar tot echte kansen kwam men niet meer.

KFC Baasrode – SK Wachtebeke 1-2

Ook Wachtebeke moest zaterdagavond aan de slag op bezoek bij KFC Baasrode. Voor beide ploegen was het een belangrijke partij en de bezoekers begonnen ideaal aan de wedstrijd. Jordi Van Damme tekende na 2’ voor de 0-1 en nog voor het kwartier zorgde Axel Quivreux voor een dubbele voorsprong. De thuisploeg kon nog voor de rust milderen via Goran Joos. De partij werd daarna een stuk potiger en het spel van beide ploegen leed hieronder. Vooral de thuisploeg liet zich na de rust in negatieve zin zien. Het leverde hen dan ook een karrevracht gele kaarten op. Het protest van keepertrainer Glenn Van Damme (60’) leverde hem een rode kaart op en ook thuisspeler Dylan Van Boven moest voortijdig de kleedkamer in. Voetballend viel er nauwelijks nog iets te beleven en Wachtebeke kon met de 3 punten huiswaarts keren, wat de ploeg heel wat ademruimte geeft in de rangschikking.

SV Zaffelare – SVK Maldegem 2-2

SV Zaffelare kreeg het bezoek van SVK Maldegem een team die net als de thuisploeg in de middenmoot thuishoort. Het werd een spannende partij aan het Persijzer, waar de 2-2 ruststand meteen de eindstand was. “De eerste helft domineerden de bezoekers, maar de betere kansen waren voor de thuisploeg”, vond Zaffelare-coach Filip Cornelis. Zaffelare kwam ook op voorsprong toen Gijs De Smet een vrije trap tegen de netten koppen. Maldegem liet zich niet onbetuigd en kwam al snel langszij. De thuisploeg kwam nog voor de rust opnieuw op voorsprong toen Cedric Mbuyu na een geharrewar voor doel kon afwerken. De bezoekers konden echter nog tegenprikken zodat men met 2-2 ging rusten. In de tweede helft kon Zaffelare voor het betere spel zorgen, maar pech en onzorgvuldigheid door doel zorgde ervoor dat er geen doelpunten meer vielen.
Voetbal 04Feb24 © Peter Esprit
Lando Sport Merendree – SK Lochristi 4-1

SK Lochristi toonde op bezoek aan Lando Merendree twee gezichten. De thuisploeg begon sterk, maar al snel kon Lochristi de wedstrijd in evenwicht brengen en ook de betere kansen versieren. Charles Ghyselinck besloot alleen voor doel op doelman Kevin De Windt. Op het half uur mocht ook Halewijn Schoonjans alleen op doel af. Hij omspeelde de thuisdoelman en zette SK Lochristi op voorsprong. Een reactie van de thuisploeg kwam er net voor rust, maar de paal, Wout Van Der Snickt en doelman Davy Bracke brachten redding. Na de rust ging de thuisploeg op zoek naar een treffer en dit lukte snel. Mathieu De Weirdt kreeg teveel ruimte en verraste doelman Bracke met een fraai schot. De bezoekers waren nog niet helemaal bekomen of het stond 2-1. Gilles Beerens was de afwerker van dienst. Bij Lochristi gingen de kopjes naar beneden en de thuisploeg profiteerde via Corneel Buysse en Milaan Naessens om de score verder uit te diepen tot 4-1.