Eva Paelinck lijsttrekker N-VA gemeenteraadsverkiezingen 2024

Eva Paelinck (37) zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2024 opnieuw de lijst trekken voor N-VA Lochristi. Dat maakte voorzitter Erwin Van Loo eerder vandaag bekend.

Paelinck zetelde voor de N-VA in de gemeenteraad van 2012 tot 2018. In 2014 haalde ze vanop de 7de plaats op de N-VA kamerlijst 12.783 stemmen. Ze haalde het parlement net niet. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 trok Eva de N-VA lijst in Lochristi. Ze behaalde toen 801 stemmen maar nam haar zetel in de gemeenteraad niet op.

In 2018 bood N-VA Lochristi mij de kans om de lijst te trekken”, aldus Paelinck. “We kozen voluit voor vernieuwing. Maar zonder lokaal echt gekende figuur surf je hoe dan ook mee op de nationale trend. En die zat voor de N-VA niet goed. Toch hebben we een resultaat neergezet om trots op te zijn: we verloren de helft minder stemmen dan het gemiddelde in deze regio. Desondanks vmoesten we één zetel inleveren. Iedereen was teleurgesteld. Het vooruitzicht van nog zes jaar meer van hetzelfde was ontmoedigend. Met een absolute meerderheid aan het bewind is er bitter weinig ruimte voor overleg en inspraak. Ook intern was er van een nieuwe wind geen sprake meer. Toen duidelijk werd dat er op geen enkele manier iets zou veranderen, besloot ik voluit voor mijn carrière te gaan.”

Nu keert Eva Paelenck terug naar de gemeentepolitiek. “Inmiddels heb ik ruim 4 jaar managementervaring en heb ik enorm veel geleerd. Skills die ik in de politiek goed zal kunnen gebruiken. Uit gesprekken blijkt dat N-VA Lochristi en ik nog steeds dezelfde toekomstvisie hebben voor onze gemeente. Dat geldt ook voor de ploeg van Wachtebeke die er nu bij komt. Velen onder hen ken ik al jaren. Zij hebben mij in 2010 en 2014 gesteund bij de federale verkiezingen, iets waar ik hen nog steeds dankbaar voor ben.”

Binnen het bestuur werd ze unaniem aangeduid als lijsttrekker voor de volgende verkiezingen. “Uiteraard dient dit nog bekrachtigd te worden op onze ledenvergadering, waar we de hele lijst ter goedkeuring aan alle leden van N-VA Lochristi zullen voorleggen. Maar ik heb er met deze ploeg alvast ongelooflijk veel zin in!” aldus Eva Paelinck.

Scroll naar boven