Festival 9080 – 15de weekend van de Jeugd is echte topper

Op 27, 28 en 29 oktober organiseerden de jeugddienst en -raad “Festival 9080”. Die driedaagse ging vrijdagavond van start met de tienerfuif. Meer dan 500 kinderen kwamen naar het Feestpaleis in Beervelde.

Zaterdag dan de Roefeldag waar de kinderen kennis konden maken met allerlei beroepen. Na de kidsnamiddag op zondag was er nog de bekendmaking van de Jeugdlaureaat. Daarover kon u zondag al een bijdrage lezen.

Roefeldag

Roefel is dé grote “uitprobeerdag” voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Die dag kunnen ze op een actieve manier kennis maken met verschillende beroepen. Dit jaar waren 317 plaatsen waarvan er 304 ingevuld werden. Het populairst waren de hondenschool, Colruyt en vooral… Dreamland.
Er waren maar liefst 46 kandidaten voor 10 beschikbare plaatsen bij de speelgoedwinkel.

Amélie (11), Eline (6), Nore (9) en Amélie (10) gingen roefelen bij Kapsalon Pascal en werden beloond met een “Hair we go” diploma. Ferre (10) had een hele drukke dag. Nadat hij ’s morgens naar de muziekschool was geweest, ging hij schoenen herstellen bij “Schoenlappertje” Pieter Waldack. Later op de dag moest hij nog een voetbalwedstrijd spelen.

“Roefeldag is echt leuk en zo gaat de tijd snel voorbij”, aldus Ferre. Op de vraag “Wat wil je worden?” moest hij het antwoord schuldig blijven. Maar Pieter fluisterde in zijn oor dat hij “rijk” moest zeggen.

Alice (10) en Liesbet (9) mochten burgemeester Yves Deswaene assisteren. André Van Eeckhoute en Germaine Verbeecke vierden hun gouden huwelijksjubileum op het gemeentehuis.
Nadat Alice en Liesbet de nodige toastjes bereid hadden, mochten ze meehelpen met het voorlezen van de akten.

De frietjes in frituur Papas werden dan weer goudgeel gebakken door Matthijs (10) en Faith (9). Het was voor beiden een heel erg leuke ervaring, maar ze zouden het niet beroepshalve doen.
Faith wordt later liever “Juf” en Matthijs …die wordt professor!
De brandweer mocht 24 “spuitgasten in spé” verwelkomen. Na een korte opleiding waren ze klaar voor een heuse interventie met de bluswagen, afgesloten met een blusoefening op de speelplaats van de GBS Lochristi.

Halloween-Kidsnamiddag

“Halloween” was dit jaar het centrale thema van de kidsnamiddag. Zo’n 540 ouders en kinderen zakten af naar de terreinen van Orphanimo. Vooral veel jeugdbewegingen die een middagje kwamen spelen. Deze keer een heleboel nieuwe en avontuurlijke attracties die duidelijk in de smaak vielen: een klimmuur met heuse deathride, de bumperballs, een erg donkere speleobox of een ongelooflijk lange rups waar je door kon kruipen.

Erg leuk ook de dansinitiatie Arabesk en het muziekdorp met medewerking van de muziekschool. Het thema “Halloween” was erg mooi uitgewerkt, van de fotowand aan de ingang, tot de rondrijdende bakfiets met een zombie in. Een prima organisatie en enkel blije gezichten.

Lochristinaar bezocht enkele Roefeladresjes en mengde zich tussen de spelende kinderen op de Kidsnamiddag. Het leverde een uitgebreide fotoreeks op, die u op onze facebookpagina vindt. eel kijkplezier!

Scroll naar boven