Fier op Fien

Jean Marie
0 reactie(s)
Special Olympics Monaco 2022 Styrka Fien Claeys

Tekst JMDB © Foto Styrka Gent

Fien Claeys uit Lochristi, Thomas, Viktor en Jelena lopen school bij Styrka in Gent. Ze mochten dit weekend deelnemen aan de Special Olympics in Monaco en zetten schitterende prestaties neer. Zo won Fien 2x goud op de 25 en 50 meter. 

De Special Olympics (SO) is een wereldwijde organisatie, die sportactiviteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking, in tegenstelling tot de Paralympics die Spelen organiseren voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Ons land streeft ernaar een actor-of-change te worden voor een inclusieve samenleving waarin personen met een mentale beperking een actieve rol spelen. Sinds 41 jaar organiseert SO Belgium jaarlijks de Nationale Spelen en heeft tot op heden 20.000 atleten bereikt, die worden ondersteund door 11.000 vrijwilligers.

Thomas, Viktor, Jelena en Fien werden uitgeloot om deel te nemen aan de atletiekproeven van de Specials in Monaco. Vrijdag vertrokken ze en vanavond waren ze al terug. Alle vier heel fier natuurlijk op dit groots avontuur, dat hun grenzen niet alleen sportief heeft verlegd.

Wie droomt er nu niet Monaco eens te beleven en te proeven? De vliegreis alleen al was een unieke uitdaging, die ze moesten aangaan na een lange voorbereiding.

Sedert eind april begonnen ze samen met hun coaches en leerkrachten Sylvie en Lynn te trainen voor hun atletieknummer, elk naar hun kunnen.

Fien Claeys - Medaille Special Olympics - © Nancy Raes

Mama Nancy

“Het blijft fantastisch hoe deze leerkrachten zich met hart en ziel inzetten voor het welzijn van onze kinderen en er ook zelf van genieten. Alle leerkrachten van deze school en zeker ook deze 2 coachen tonen een onnoemelijke inzet en laten de jongeren ‘groeien’ door in hen te geloven, hen met raad en daad bij te staan. De 8 atleten haalden samen 5x goud, 2x zilver en 1x brons. Elk 2 medailles! “

Zo hebben we alweer ook hier een medaillewinnares.

(Foto's © Styrka, Nancy Raes)