Films en plantgoed op ’t Groenselveld

Jean Marie
0 reactie(s)
Films en plantgoed zelfpluktuin Groenselveld Zeveneken

Tekst JMDB - Foto 't Groenselveld ©

Samen met VoedselAnders kun je 5 dagen lang iedere dag een film genieten op de boerderij van zelfpluktuin ’t Groenselveld in Zeveneken, waar ze zo ongeveer 70 soorten groenten en evenveel soorten snijbloemen op 1,5 ha telen.

Bomen en hagen op zijn boerderij zorgen voor een betere waterhuishouding, nuttige insecten, koolstofopslag, humusopbouw en minder wind op het veld. We staan voor grote uitdagingen weet Pieter-Jan al lang.

Films

Om zichzelf en andere geïnteresseerden nog meer te inspireren, worden er op de boerderij 5 films/documentaires vertoond telkens om 20 uur, en dat tussen 10 en 14 november. Deelname is gratis, inschrijven via https://www.tgroenselveld.be/film/

Het start op donderdag 10 november met Voedselbossen en het eindigt met Honeyland op 14 november. De films worden ook op andere plekken in Vlaanderen vertoond en meer info vind je op www.voedsel-anders.be

Plantgoed

Jouw tuin kan bestendiger gemaakt worden tegen extreme weersomstandigheden met beplantingen waar insecten en vogels van profiteren. Denk aan een (kleine) wadi, die overtollig regenwater buffert. De herfst en winter zijn het ideale moment om na te denken over je tuinplannen en je krijgt meteen een duwtje in de rug van Pieter-Jan.

Net als vorig jaar schenkt hij plantpakketten weg voor bewoners van Lochristi en omliggende. Hij koopt inheemse planten zoals bijvoorbeeld kardinaalsmuts, rode kornoelje, hazelaar en sporkehout zelf aan, maar deelt ze met plezier uit om de diversiteit te boosten.

Een pakket bestaat uit 3 planten. Er zijn soorten voor kleine en grote tuinen. Momenteel zijn ze nog klein, maar jaar na jaar worden ze groter en zullen ze meer effect en nut uitoefenen in jouw tuin.

Zie https://www.tgroenselveld.be/gratis-inheems-plantgoed/ om je bestelling te plaatsen.