Financiële zorgen bij SK Lochristi

Jean Marie
0 reactie(s)
Financiële zorgen bij SK Lochristi

Tekst JMDB - Tekening MP Mullie - Foto Bennievdp ©

De jeugdwerking is zeer goed en draait zoals het moet maar het geld ontbreekt om volgend seizoen in derde amateur verder te gaan. Het seizoen wordt afgewerkt (ze staan 8ste) en volgend jaar wordt het derde provinciale. Voor de jeugdwerking verandert er niets.

In augustus 2021 stopte hun hoofdsponsor (er zijn er 16) en toen moest alles herschikt worden. Covid 19 speelde uiteraard ook zijn rol, als je voor lege tribunes moet spelen en de inkomsten van de kantine zo goed als wegvallen. De club is op zoek gegaan naar een nieuwe sponsor maar dat is in deze tijden niet evident. Voetballers verdienen ook een aardige euro en die moet je ergens halen. Het werd een moeilijke beslissing maar er was geen andere keuze.

Voorzitter Valère Van Laere over de beslissing richting 2022-2023:

“ …. En die oefening is de afgelopen week afgerond, spijtig genoeg niet met het verhoopte resultaat. Niettegenstaande de inspanningen van de afgelopen weken, werden voor volgend seizoen niet de nodige middelen gevonden om met een degelijke ploeg in 3de amateur te starten. De huidige (Corona) omstandigheden helpen ons ook niet. Zoals alle sportploegen en andere verenigingen zien we onze event- en barinkomsten significant dalen, en de korte termijn toekomst voorspelt niet veel beter. Tevens stellen we vast dat steeds minder mensen binnen de club en de gemeente zich aangetrokken voelen tot voetbal op hoog niveau. Ook al is dit een algemene trend, ons aantal toeschouwers is niet voldoende om een dalende sponsoring op te vangen. …”

jeugd SK Lochristi

Kunstgrasproject

Weinig of geen nieuws ook over het kunstgrasproject dat opgestart werd maar blijkbaar ook door omstandigheden gestopt is of toch zeker op een heel laag pitje staat.

Initiatiefnemer Tom De Sutter in 2018

“Het jeugdbestuur is begin juni 2018 een project gestart om op het complex Bosdreef ook kunstgrasvelden aan te leggen met als doel de jeugdopleiding verder te versterken.

Om zowel de club als de spelertjes verder te laten ontwikkelen hebben we nood aan meer ruimte om te trainen. Een kunstgrasveld op het B- en C-terrein kan voor een grote sportieve meerwaarde zorgen. Er zal meer en beter kunnen worden getraind, zeker door de allerkleinsten. De terreinen kunnen intensiever en langer worden gebruikt.

Het opzet is om binnen een termijn van twee à drie jaar een extra budget te verzamelen van 200.000 euro voor de aanleg van een kunstgrasveld en op die manier de gemeente te overtuigen om mee te stappen in het project. Het is een win-winsituatie voor zowel de gemeente als de club, een lagere kostprijs voor de gemeente én een grotere verbondenheid binnen de club.

Een bedrag van 200.000 euro is bijzonder ambitieus, maar ik ben ervan overtuigd dat een goede samenwerking tussen creatieve en ondernemende mensen tot voldoende acties en extra sponsoring kan leiden om onze jeugdspelers in de beste omstandigheden te leren voetballen.”

SK Lochristi voetbalveld Bosdreef

Belangrijk is dat de jeugdwerking verder gaat zodat de jeugd zich sportief kan ontplooien en amuseren met de medewerking en inzet van heel veel vrijwilligers.

Meer informatie? https://sklochristi.be/