Florian Vermeersch geeft startschot 4 Uren Run & Bike. Nu inschrijven!

Bennie
0 reactie(s)
4 Uren Run  Bike Lochristinaar

© Tekst & Foto Bennie Vanderpiete

Nog 11 dagen en sportief Lochristi loopt terug massaal voor het goede doel.
Op zaterdag 9 november organiseert Dirk Everaert met zijn team terug de jaarlijkse 4 Uren Run & Bike. Dit jaar ten voordele van 2 goede doelen: 11-11-11 en OOOC Luein.

De locatie

De naam “4 Uren Run & Bike” mag dan wel nieuw zijn, het sportieve Lootse evenement is dit jaar al aan zijn 18de editie toe. Wat in 2002 kleinschalig begon met 8 ploegjes die liepen in de dorpskern - met start en aankomst in JH Lodejo – groeide jaar na jaar. Een steeds groter aantal deelnemers en de geplande renovatie van het jeugdhuis, noopten Dirk Everaert om in 2014 een nieuwe locatie te zoeken. De verhuis naar Floréac werd door de meesten als heel positief ervaren. Veel meer ruimte - zowel voor de deelnemers als voor de supporters - en parking in overvloed.

De loopwedstrijd

Het concept bleef al die tijd onveranderd. De 4 Uren Run& Bike is een estafettewedstrijd voor jong en oud. Iedereen geboren in 2009 of vroeger, kan deelnemen. Bij de volwassenen mogen de ploegen bestaan uit maximaal 5 deelnemers. Jeugdploegen (tot en met geboortejaar 2006) mogen tot 8 jongens of meisjes tellen.

Het is de bedoeling om in 4 uur tijd zoveel mogelijk rondjes van 600 meter af te leggen. Na elk rondje mag er afgelost worden. Iedere ploeg krijgt een sponsor toegewezen (of mag er bij inschrijving zelf één aanbrengen). De ploegsponsors schenken nadien - per afgelegd rondje - 1 euro ten voordele van de actie 11.11.11 Overwinnaar is de ploeg die om 18 uur het meeste rondjes liep. Maar, deelnemen is (véél) belangrijker dan winnen!

Ook fietsen op rollen

Net als de voorbije jaren kan er niet enkel gelopen worden, maar ook gefietst. Deze teams bestaan uit maximaal 5 deelnemers en er kan gekozen worden voor spinning of fietsen op rollen. Per afgelegde kilometer stort de ploegsponsor 0,50 euro ten voordele van de goede doelen.

Florian Vermeersch geeft startschot

Elk jaar nodigt de organisatie een sportpersoonlijkheid uit om het startschot te geven. Dit jaar wordt dat Florian Vermeersch. Florian is gemeenteraadslid maar was het voorbije seizoen vooral erg succesvol als wielrenner bij de beloftenploeg van Lotto Soudal. Hij behaalde enkele mooie overwinningen en kroonde zich tot provinciaal kampioen tijdrijden. Maar vooral de wijze waarop hij midden augustus de Belgische titel U23 veroverde in het Luxemburgse Habay-la-Neuve, maakte indruk. Het is slechts een kwestie van tijd dat onze kampioen de overstap maakt naar het profpeleton.  

Florian zal op 9 november voor een primeur zorgen. Hij mag niet enkel het startschot geven van de 4 Uren Run & Bike, maar zal zelf ook deelnemen met een loopploeg. Hij schenkt bovendien een gesigneerd truitje aan de organisatie dat per opbod zal verkocht worden. Voor het goede doel uiteraard.
Het filmpje waarin Florian de primeur bekend maakt, vindt u onderaan het artikel. U herkent ook veldrijdster Alicia Frank die vorig jaar het evenement op gang schoot.

Youth Band “Willen is kunnen” komt lopers muzikaal ondersteunen

En de organisatie heeft nog wel verrassingen in petto. De Youth Band van de harmonie “Willen is kunnen”, onder leiding van Gemma Van de Voorde, is al enige tijd aan het repeteren. Zij zullen tijdens de 4 Uren Run & Bike – gedurende een half uurtje – een aangepast programma komen spelen langs het parcours om zo de lopers aan te moedigen. Ook zij maken hun komst bekend in een leuk filmpje dat u onderaan dit artikel kan bekijken.
In de wisselzone zullen terug de hele namiddag de beats weerklinken van de dj’s Karim en Bart.

Nu inschrijven!

De voorbereidingen voor deze 18de editie zijn volop bezig.Vorig jaar streden 55 ploegen om de overwinning: 51 loopteams en 4 gelegenheidsploegen die op rollen fietsten. Het mannenteam van de Politiezone Puyenbroeck zegevierde in de loopwedstrijd voor volwassenen, AC Sparta Laarne nam de beker mee bij de jeugdploegen en Fietsclub Admiraal toonde zich het sterkst bij het fietsen op rollen.

Op dit moment zijn er al 15 ploegen die hun deelname bevestigden. Het gros van de inschrijvingen gebeurt meestal tijdens de herfstvakantie. Dat was ook zo in 2018 en toen werd het een record-editie. Inschrijven kan nog tot en met woensdag 6 november. Snel zijn is de boodschap.

Het volledige wedstrijdreglement en de inschrijvingsmodule vindt u op de vernieuwde website (https://4urenrun-bike.be/ ). Wie graag zou deelnemen maar geen team vindt, kan contact opnemen met de organisatie (via de website) of mailen naar info@4urenrun-bike.be .

“Goede doel” Luein neemt ook deel.

Dit jaar wordt gaat opbrengst van de 4 Uren Run & Bike voor het eerst naar 2 goede doelen. Naast 11-11-11 zal een deel van de inkomsten naar een lokale organisatie vloeien. Dit jaar koos men voor het onthaal-, oriëntatie- en observatiecentrum Luein. Zij zullen niet enkel aanwezig zijn met een informatiestand, maar nemen ook deel met 2 ploegen.

Selfie-wedstrijd en prijzen

Ook dit jaar zijn terug prijzen te winnen met een selfie-wedstrijd. Wie ten laatste op vrijdag 8 november een selfie neemt voor een affiche van de 4 uren Run & Bike, en de foto doorstuurt (per mail of via messenger) naar de organisatie, maakt kans op 2 filmtickets De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het event.

Ook tijdens de het evenement zullen nog heel wat prijzen te winnen zijn, met als hoogtepunt een “reuzengrote superprijs”. Maar dat blijft een verrassing tot op het evenement. Omstreeks 16 uur zullen een aantal Reinaert bierpakketten verloot worden onder de sponsors.


 

Supporters en tips

Tot slot nog enkele tips. Lopers die een eigen drinkbus meebrengen kunnen deze opvullen op het event. Gemakkelijk, hygiënisch en ecologisch!
Voor de start zullen alle ploegen terug gefotografeerd worden. Dit kan uiteraard enkel als iedereen tijdig aanwezig is. Kom dus niet op het laatste moment.

Geen topprestaties zonder goede supporters. Ook wie minder sportief is, maar toch zijn steentje wil bijdragen, is welkom vanaf 14 uur om alle lopers en fietsers aan te moedigen en een drankje en een hapje te nuttigen. Het wordt ongetwijfeld terug een gezellige en sportieve namiddag. Uiteraard zal Lochristinaar, net als de voorbije jaren, aanwezig zijn en zorgen voor een uitgebreide verslaggeving met heel wat foto’s.