Freddy De Wilde organiseert ook nog spaghettiavond voor Boven de Wolken

Bennie
0 reactie(s)
SpaghettiBovenDeWolken © Bennie Vanderpiete

Tekst en titelfoto © Bennie Vanderpiete

In augustus stapte Freddy De Wilde de Dodentocht en liet zich sponsoren om zo Boven de Wolken te steunen. Nu organiseert hij, samen met Tijl en Karen, op 9 december een spaghettiavond ten voordele van de vzw. 

Dodentocht voor Boven de Wolken

Op 12 en 13 augustus stapte Freddy De Wilde de Dodentocht. Het was zijn 7de deelname, al stapte hij in 2021 ook nog de lightversie. Sinds 2015 koppelt Freddy zijn deelname ook telkens aan een goed doel, meestal gerelateerd aan kinderen. Dit jaar was dat de organisatie BOVEN DE WOLKEN (https://bovendewolken.be/), een vzw die ouders steunt wanneer ze hun baby verliezen. Dat doen ze door hen tastbare herinneringen te geven (o.m. via een professionele fotoshoot) en hen bij te staan tijdens die eerste moeilijke momenten.

Spaghettiavond samen met Tijl en Karen

Via sponsoring haalde Freddy met zijn heroïsche tocht al een mooi bedrag op. Om de opbrengst nog wat verder op te krikken, organiseert hij nu een spaghettiavond. Dat doet hij in samenwerking met Tijl en Karen Vermassen-Verslycken. In 2019 overleed hun zoontje, hun 2de kindje, kort na de geboorte. Het ziekenhuis bracht Tijl en Karen toen in contact met vzw Boven de Wolken om foto’s te laten nemen en hen troost en begeleiding te bieden. “De steun die wij toen mochten ontvangen betekende veel voor ons en heeft ons heel hard geholpen” aldus Tijl aan Lochristinaar. “Nadien hebben we dan zelf allerlei activiteiten, o.m. een taartenbak, georganiseerd om de vzw te steunen. Nu nam Freddy (nvdr. Tijl en Freddy werkten nog samen bij Lo Plage) met ons contact op om samen een spaghettiavond te organiseren. Een initiatief waar we graag mee onze schouders onder zetten”.

Mee aanschuiven?

Die spaghettiavond vindt plaats op vrijdag 09 december 2022 in zaal Sfeervelde (Beervelde-dorp 58a, 9080 Lochristi). Er is plaats voor een 100-tal personen. Wie mee wil aanschuiven wordt tussen 18.30 uur en 19 uur verwacht. Deelnemers (vanaf 13 jaar) betalen 18 euro en krijgen daarvoor niet enkel een lekkere spaghetti, maar kunnen voordien genieten van een heerlijk aperitiefje. Kinderen (van 6 tot 12 jaar) betalen slechts 12 euro voor hun aperitiefje en hun bordje pasta. Bovendien is er de keuze tussen een gewone bolognaise en een veggie spaghetti.

Overhandiging cheque

Op de spaghettiavond zal ook de cheque overhandigd worden met de opbrengst van Freddy’s Dodentocht, aan een afgevaardigde van Boven de Wolken. De opbrengst van de spaghettiavond zal nadien ook nog overgemaakt worden aan de vzw.

Takeaway

Voor wie die avond niet vrij is, of toch liever thuis eet, is er ook een takeaway formule. Ook daarbij is er de keuze tussen bolognaise en veggie. Een afhaalportie voor volwassenen (vanaf 13 jaar) kost 15 euro. Voor een portie voor kinderen (6 t/m12 jaar) betaalt u 10 euro. Zoetekauwen kunnen ook nog een dessertje (naar keuze chocomousse of rijstpap) bestellen en meenemen aan 3 euro/portie.

Praktisch

Vooraf inschrijven of bestellen is vereist en kan tot en met zaterdag 3 december via deze link (hier klikken). Betaling van uw bestelling of reservatie gebeurt dan via overschrijving. Consumpties tijdens de spaghettiavond kunnen contant of via de bank app betaald worden. De opbrengst van de hele avond gaat integraal naar vzw Boven De Wolken.

(Foto's en afbeeldingen © Bennie Vanderpiete, Boven de Wolken en Homescreenify/Unsplash)