Free en Miguel betoveren Beervelde met Kerstconcert

Bennie
0 reactie(s)
Kerstconcert Free Souffriau Miguel Wiels 2018

© Bennie Vanderpiete

De kerk van Beervelde zat gisteren afgeladen vol voor het kerstoptreden van Free Souffriau en Miguel Wiels. 450 toeschouwers bedankten hen met een staande ovatie voor een schitterende avond. Het oudercomité van de gemeentelijke basisschool Beervelde zal een deel van de opbrengst schenken aan MOK.

Beerveldenaar Miguel Wiels en zijn echtgenote Free Souffriau speelden gisteren een “thuismatch” in de kerk van Beervelde. Het was de vijfde maal dat ze er een kerstoptreden gaven ten voordele van een goed doel. Deze keer kozen ze voor het oudercomité van de gemeentelijke basisschool.
Eind september was men gestart met de verkoop van kaarten, en in een mum van tijd was het optreden uitverkocht. De kerk zat afgeladen vol met zo’n 450 toeschouwers. Om 18.15 uur stonden de eersten al aan te schuiven voor een goede plaats. Begrijpelijk, want het werd terug een onvergetelijke avond.

Free Souffriau bracht eind 2017 haar kerstalbum “Goud, Wierook en Mirre” uit. Op het album vooral kerstklassieker - in een eigentijds jasje gestoken - maar ook enkele nieuwe nummers met o.m. de singles “Zie me dan graag” en “Zo zo zalig”.
Uiteraard bevatte het optreden heel wat liedjes uit deze CD. Maar er werd afgewisseld met mooie Vlaamse nummers, zoals “De roos” en “Gelukkig zijn” van Ann Christy en ook “Vrolijk Kerstfeest” van Bart Peeters.

Het was muisstil in de kerk toen Free “Amazing Grace” inzette en “Hallelujah” was een wondermooi slotnummer. Heel sfeervol en zo puur.
De staande ovatie was meer dan terecht. Na de bloemen en bedankingen volgden nog 2 bisnummers. Een hele kerk die “White Christmas” meezong en Free die – enkel begeleid door gitarist Pallieter – “Stille nacht” bracht. Kippenvelmomenten!

23 songs brachten Free en Miguel, ondersteund door hun 3 muzikanten. Anderhalf uur lang genieten en ook lachen. Want Free en Miguel zorgden voor de nodige humor in hun programma. Het echtpaar werd aangekondigd als “de Nicole en Hugo uit Beervelde” en wou komaf maken met dit cliché. Maar zelfs na een muzikaal steekspel was het nog niet duidelijk of ze nu als “Wiels-Souffriau” of als “Souffriau-Wiels” zouden optreden. Free wou bovendien absoluut de kerstklassieker “Sleigh Ride“ brengen, zeer tegen de zin van Miguel en de andere bandleden. Eén na één haakten de muzikanten tijdens het nummer af en uiteindelijk zong enkel Free nog.

Maar ook Miguel bleef op zijn honger zitten want hij wou kost wat kost “Bakske vol met stro” zingen i.p.v. “die oubollige klassieke kerstmelodietjes”. Maar ook de visuele ondersteuning - met prachtige lichtprojecties – was van topniveau. Nooit zagen we een kerk in Lochristi sfeervoller verlicht.

Het 5de en 6de leerjaar deden de voorbije week al de actie “WOK for MOK”. Zij konden daardoor aan MOK een cheque overhandigen van 2.500 euro. “MOK” staat voor “Mensen Ondersteunen en Krachtgericht werken’. Het is een vzw die studio-wonen en dagbesteding zal aanbieden aan meerderjarige personen met een beperking of met nood aan extra zorgen.
Free, Miguel en de hele band, we zijn ongelooflijk dankbaar voor dit optreden en jullie steun aan het oudercomité. Op ons schoolfeest in juni, zullen we ook een deel van de opbrengst schenken aan MOK”
aldus Barbara Vanhauter, bestuurslid van het oudercomité, in haar dankwoord.

Er zijn zo van die avonden die een mens niet snel vergeet. Gisterenavond was er zo een.

Tussen het genieten door, schoten we nog sfeerbeelden. Veel kijkplezier met onze fotoreeks.