GBS Beervelde met brio een 3-hartenschool!

Drie uitdagingen had de GBS Beervelde gekregen van het Rode Kruis. Eerst moest men de school rood doen kleuren. Daarna diende het campagnelied gezongen en tot slot… moesten er 50 nieuwe bloedgevers gevonden worden. Gisteren, tijdens de slothappening zou blijken of de gemeentelijke basisschool Beervelde zich voortaan een driehartenschool mag noemen.

Een zestigtal ouders, grootouders en sympathisanten waren opgedaagd. Ook Radio 2 tekende present. Voor hen was het even verschieten toen een ziekenwagen met loeiende sirene de speelplaats opreed. Bleek dat Joris Serlippens en Freddy Milo, brancardiers van dienst, niemand minder dan Wim Soutaer op de draagberrie hadden liggen. De zanger, bekend geworden met “Idool 2003” en nu lid van “The Soulbrothers”, had het peterschap van de Rode Kruis-campagne “bloed geven doet leven” aanvaard. Hij kwam zich in Beervelde persoonlijk vergewissen van het resultaat.

GBS Beervelde bloedgeven Rode Kruis

Hartenschool Rode Kruis GBS Beervelde

De school rood doen kleuren was duidelijk geen probleem. De vensters, de omheining en de schoolpoort hingen vol met rode hartjes. Op de muur achter het podium allemaal beschilderde T-shirts met één boodschap: “Bloed geven doet leven”! Voor de gelegenheid waren ook de kinderen in het rood gekleed. De succesvolle WK-campagne van onze Rode Duivels maakte dit net iets gemakkelijker. Maar het was duidelijk: “Eerste opdracht volbracht”!

GBS Beervelde hartenschool

Het zingen van het campagnelied, de tweede uitdaging, mocht normaal gezien geen probleem vormen. Toen bleek dat de hele school ook nog een dansje ingestudeerd had, kon Wim Soutaer enkel besluiten “Ook de tweede opdracht is volbracht”.
Alles hing nu af van het aantal nieuwe bloedgevers dat de school kon aanbrengen. Voor de vestiging Beervelde waren 50 nieuwe donoren vereist. Dit werd vooraf bepaald op basis van het aantal leerlingen. De school had voor deze uitdaging een groot wit hart gemaakt. Voor iedere nieuwe donor werd hier een klein rood hartje op geplakt. Het grote hart hing vol maar er diende nog geteld.

3-hartenschool GBS Beervelde

Freddy De Wilde assisteerde Wim Soutaer en men eindigde bij 51 rode hartjes. Maar… er mocht nog verder geteld worden. In het totaal werden maar liefst 83 mensen bereid gevonden om in de toekomst bloed te geven. Speciale vermelding voor het zesde leerjaar met 15 kandidaten, net iets meer dan de eerste kleuterklas en het tweede leerjaar die er elk veertien aanbrachten.

3 hartenschool GBS Beervelde

Derde opdracht dus met brio volbracht! Het was Mariette Leyns, verantwoordelijke bloedinzameling Lochristi, die het certificaat mocht overhandigen aan Freddy De Wilde.
Dit was het moment waarop alle leerlingen gewacht hadden. Hun ballonnen, allemaal voorzien van een kaartje met de oproep om bloeddonor te worden, mochten nu de lucht in. En zo kleurde de hemel boven Beervelde rood!

“De lat lag hoog, met 50 donoren die dienden gezocht” vertelde Joris Serlippens van het Rode Kruis Lochristi ons nadien. “Maar 83 nieuwe bloedgevers is een fantastisch en onverhoopt resultaat. Het Rode kruis Lochristi is hier zeer gelukkig mee!”.

3-hartenschool Beervelde GBS

3-hartenschool Beervelde GBS Lochristi
Freddy De Wilde voegde er aan toe “Normaal gezien werken we met jaarthema’s. Maar dit was een korte, heel intense, campagne die zeer goed onthaald werd door de leerlingen en door de ouders. We houden hier een zeer goed gevoel aan over.”

Na een dankwoord vanwege de burgemeester, zong Wim Soutaer nog een vijftal nummers. Hij opende met covers van Triggerfinger (“I Follow Rivers”) en Lady Gaga (“Poker Face”) en haalde vervolgens de leerkrachten op het podium om mee te zingen met zijn grootste hit “Allemaal”. Daarna was het de beurt aan de jeugd om uit de bol te gaan met Avicii (“Wake me up”) en One Direction (“One Way or Another”).

Een pluim vanwege Lochristinaar aan GBS Beervelde en alle nieuwe bloedgevers voor het resultaat en zoveel sociaal engagement. Vrijdag om 15 uur is er de apotheose in de GBS Lochristi. Kandidaat-bloedgevers kunnen zich nog steeds kenbaar maken bij het secretariaat van de gemeentelijke basisschool (secretariaat@gbslochristi.be of 09 331 53 61).

Geniet alvast van onze uitgebreide fotoreeks.

 

 

Scroll naar boven