GBS Lochristi gaat muzikaal – Iedereen welkom op vrijdag

Bennie
0 reactie(s)
Gemeentelijke basisschool Lochristi muziekweek

Momenteel beleven de leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool Lochristi de tweede van drie projectweken die dit schooljaar voorzien zijn.

Projectweken

Dit zijn weken waarbij rond een bepaald thema gewerkt wordt met een aangepast lessenpakket. In het eerste semester kwam “Taal creatief” aan bod. Deze week (14-18 maart) gaat de school de muzikale toer op. In de maand april zal het thema “Bloemen” zijn. Dit onderwerp leunt dan aan bij de Gentse Floraliën en Lochristi als sierteelt- en tuinbouwcentrum. “Bloemen” zal ook het thema zijn van het schoolfeest.

Muziek

Deze week wordt er dus gewerkt rond het thema “Muziek”. De leerlingen, zowel de kleuterafdelingen als de verschillende klassen van de lagere school, zullen klasoverschrijdend kennis maken met verschillende instrumenten en kunnen deelnemen aan diverse workshops zoals zang, volksdans en percussie.
Voor een aantal activiteiten verlaat men zelfs de vertrouwde stek. Het vierde, vijfde en zesde leerjaar van de vestiging Beervelde gaat op bezoek bij de VRT. Het MUDA (Instituut voor Muziek en Dans in Evergem) mag de vijfdejaars uit Lochristi verwelkomen.
Voor de kleutertjes is er vandaag het Kleutertrommelbos: iemand komt een verhaal komt vertellen waaraan ze interactief deelnemen met muziekinstrumenten.

Muzikale rondgang

Vrijdagnamiddag (18 maart) volgt dan de apotheose. De school kan op die dag rekenen op de steun van de harmonie “Willen is Kunnen”, studenten van het MUDA, de muziekschool Lochristi, maar ook op de eigen leerkrachten, muzikale ouders en getalenteerde jongeren. In de vestiging Lochristi mogen de leerlingen van de lagere school eerst deelnemen aan een muzikale rondgang.

In totaal vinden 18 verschillende optredens plaats. Daarbij komen heel wat muziekinstrumenten aan bod die voor de jeugd minder gebruikelijk zijn zoals didgeridoo, djembé en accordeon. Uiteraard krijgen ook de meer klassieke instrumenten de nodige aandacht. Maar liefst 4 soorten blokfluit zullen gedemonstreerd en toegelicht worden.

De harmonie “Willen is Kunnen” zal tijdens zijn optredens telkens uitleg geven over een instrument en dit dan met een aangepast muziekstukje in de schijnwerpers plaatsen. Ook dans en musical zullen te bewonderen zijn. Via een doorschuifsysteem zal elke leerling de mogelijkheid hebben om zes van deze workshops bij te wonen.

Iedereen welkom voor de optredens

Vrijdag a.s. zijn dan alle ouders, vrienden en sympathisanten welkom vanaf 16 uur. Op 2 podia (in de veranda en in de grote eetzaal) zullen er optredens zijn van leerlingen, de harmonie “Willen is Kunnen” en muzikale ouders. Ook de leerkrachten oefenen ijverig voor een “a capella” optreden.

Om 17 uur dan het optreden van “Bluesy Muloosy”. Deze band van de Muziekschool Lochristi, die tijdens de Gentse Feesten ook al te bewonderen was op het St-Baafsplein, zal het publiek gedurende een uur vergasten op een cocktail van funk, blues, rock en pop. Ondertussen hebben alle toeschouwers de mogelijkheid om “Bourgondisch te socializen” met een hapje en een drankje.

Iedereen welkom vanaf 16 uur in de Gemeentelijke Basisschool Lochristi!

(Affiche GBS Lochristi  - Foto’s MUDA en GBS Lochristi).