GBS Lochristi speelt “Martha en Mathilda”

Bennie
0 reactie(s)

Nog één week en dan is het terug lachen geblazen in de turnzaal van de gemeentelijke basisschool van Lochristi. Voor het vierendertigste jaar op rij brengen de leerkrachten en het toneelteam van de gemeentelijke basisschool Lochristi/Beervelde, drie voorstellingen van een avondvullend toneelstuk.

Drie voorstellingen waarvoor telkens zo’n driehonderd toeschouwers komen opdagen en waarvan de opbrengst de leerlingen ten goede komt.

Dit jaar, voor het eerst, is de regie niet in handen van een (oud-)leerkracht. Niemand minder dan onze eigen Lootse cabaretière Carine Stevens leidt momenteel de repetities van het stuk “Martha en Mathilda” van Gentenaar Pol Anrys. Ze kan hierbij rekenen op de steun van inblazer Karen Watteeuw en toneelmeester Els Naudts. Bert Schollaerten en Michel Tolpe regelen licht en geluid.

Alles speelt zich af in de gelagzaal van een oud hotelletje, gerund door de twee kranige zussen Martha en Mathilda (Nancy Raes en Kathy de Cock). Hun zaak kampt echter met financiële problemen, waardoor ze hun toevlucht nemen tot praktijken die het daglicht niet mogen zien. Net op dat moment wordt in de buurt de Ronde van Vlaanderen voor amateurs gereden.

Het evenement zorgt ervoor dat het hotel bijna volgeboekt is met wielertoeristen zoals Ellen en Rosine (Liese-Lotte Tolpe en Cristine Poppe). Maar ook Margot (Isabelle Schatteman), een ver nichtje, komt met fietsgezel Marco (Luc Dhont) de Ronde rijden. Victor (Freddy De Wilde) fietst wel geregeld in zijn vrije tijd maar hij logeert voor een heel andere reden bij Martha en Mathilda. En dan is er nog het louche koppel Elvis en Priscilla (Rony De Smet en An Van Laere).
Uitgerekend in deze drukke periode, wordt het hotel geplaagd door elektriciteitsproblemen en komt de notaris (Alex Dewart) aankloppen omdat hij dringend geld wil zien.



Dit alles zorgt uiteraard voor de nodige hilarische en grappige toestanden, die echter slecht dreigen af te lopen. Gelukkig kan de politie (Ann Van den Berghe en Luc Dhont) tijdig tussenbeide komen en de daders ontmaskeren. Of toch niet?

“Martha en Mathilda” wordt opgevoerd op vrijdag 23 en zaterdag 24 januari om 20 uur en zondagmiddag 25 januari om 15 uur. Deuren gaan open een half uurtje voor aanvang.
Kaarten zijn ook te verkrijgen bij het personeel van de gemeentelijke basisschool, per mail secretariaat@gbslochristi.be of telefonisch 09 331 53 61 en kosten 7 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen tot 12 jaar.

Lochristinaar.com mocht bij een van de voorbije repetities aanwezig zijn en, tussen het lachen door, de nodige foto’s maken. Een kleine selectie kan u alvast hier bewonderen. De volledige reeks brengen we dan in een nabeschouwing, net na de drie voorstellingen.
Maar alvast één goede raad: u mist iets als u niet gaat kijken!