Geen badkamer? Geen probleem

Jean Marie
0 reactie(s)
badkamer OCMW Lochristi

© Inge

Het woonzorgcentrum Sint-Pieter stelt zijn badkamer drie maal per week open voor ouderen of personen met een handicap die geen aangepaste badkamer hebben.

In het sociaal beleid wil het lokaal bestuur meer inzetten op buurtgerichte zorg, waarbij mensen ondersteund worden om zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen. Een van de maatregelen om dit te realiseren, is het beschikbaar stellen van de badkamer in het WZC.

De badruimte wordt voorlopig voorbehouden tijdens drie namiddagen, nl. op maandag, woensdag en vrijdag telkens van 14 tot 16 uur. Elke gebruiker mag 45 minuten over de badkamer beschikken en wordt verondersteld de ruimte - afhankelijk van zijn fysieke toestand - zo netjes mogelijk achter te laten.

De prijs van deze nieuwe dienstverlening bedraagt 3 euro voor een douche en 4 euro voor een bad. Begeleiding en badlinnen moeten meegebracht worden. Wie een bad neemt, dient gebruik maken van de voorziene douchegel en shampoo omwille van het onderhoud van het bad.

Reserveren kan zowel via het Sociaal Huis  09 355 93 09, info@ocmwlochristi.be woonzorgcentrum 09 355 51 37, wzc@ocmwlochristi.be of het lokaal dienstencentrum 09 238 32 18, dienstencentrum@ocmwlochristi.be