Gemeenteraad 1 oktober 2018

Het is de laatste gemeenteraad voor de verkiezingen op 14 oktober. Het fietspad in de Pauwstraat kost wat meer. Er wordt een masterplan opgemaakt voor de outdoor sport en recreatie in de Bosdreef. Ongetwijfeld zullen ook vragen gesteld worden over die 7 eiken in Zeveneken.

Grondinnemingen voor de aanleg van een fietspad in de Pauwstraat

aanleg fietspad Pauwstraat Lochristi

Op 26 september 2016 keurde de raad het voorontwerp, de innemingsplannen en het ontwerp van verkoopbelofte goed voor de aanleg van een fietspad in de Pauwstraat. Daar de ingetekende rooilijn in de aanzet van voetweg 18 (Kwaadstraatje) foutief bleek te zijn dienden de grenzen van inneming 17 en 18 te wijzigen. Door landmeetkundig bureau bvba Daeninck-Audenaert werd een aangepast schattingsverslag opgemaakt en studiebureau Goegebeur maakte een aangepast innemingsplan op. Inneming 11 blijkt niet langer nodig te zijn waardoor deze komt te vervallen. De ontwerpakten werden opgemaakt door notaris Van Duffel – De Groote. De totale koopsom voor de onroerende goederen bedraagt 104.538,85 euro. De totale vergoeding voor de pachtverzaking bedraagt 301,93 euro en de kosten voor erelonen, overschrijving, hypothecaire getuigschriften, e.d. bedragen 19.790,23 euro. Deze aankopen gebeuren om reden van openbaar nut om toe te voegen aan het openbaar domein. Aan de raad wordt gevraagd de aangepaste innemingsplannen en de ontwerpakten goed te keuren en de burgemeester en de algemeen directeur de volmacht te geven om bij de eerste te verlijden akte een volmacht te geven aan drie medewerkers van het notariskantoor Van Duffel – De Groote om de akten te tekenen namens de gemeente.

Opmaak masterplan Bosdreef door Veneco

voetbal SK Lochristi

De sport- en recreatiebehoeftestudie, uitgevoerd door Veneco, toont aan dat er nood is aan extra ruimte voor outdoor sport- en recreatie-infrastructuur en toont eveneens aan dat de site Bosdreef hiervoor de geknipte locatie is. Het GRS voorziet in de opmaak van een RUP ‘sport- en recreatiezone Bosdreef’ waarbij voorafgaandelijk aan het RUP via een gebiedsgericht onderzoek en op basis van de behoefte op korte, middellange en lange termijn, onderzocht zal worden welke gebieden in aanmerking komen voor de uitbreiding van de recreatiezone en welke gebieden op termijn een woonbestemming kunnen krijgen. In het kader van het provinciaal strategisch project glastuinbouw en de gevraagde herlocalisatie van een tuinbouwbedrijf, werd gezocht naar een samenwerkingsverband tussen de provincie Oost-Vlaanderen, het tuinbouwbedrijf en de gemeente, waarbij de bedoeling was om potentiële ontwikkelingen te onderzoeken. De uitwerking van deze samenwerking (opmaak masterplan door de provincie) werd omwille van de hoge kostprijs verlaten. Op 30 januari 2018 ontving de gemeente een offerte en een plan van aanpak van Veneco voor de opmaak van een masterplan voor de site Bosdreef. De kostprijs hiervoor bedraagt 45.360 euro. De raad wordt gevraagd de principebeslissing te nemen, de offerte van Veneco goed te keuren en het college te machtigen de overeenkomst te ondertekenen.

Opmaak financieel systeem voor gemeente en OCMW

Vanaf 2020 moeten gemeente en OCMW een gemeenschappelijk meerjarenplan opmaken, en is het noodzakelijk dat beide besturen met hetzelfde boekhoudpakket werken. Thans wordt gewerkt met verschillende boekhoudsoftware. Met ondersteuning van de vzw V-ICT-OR werd een bestek opgemaakt voor deze complexe opdracht, die geraamd wordt op 45.000 euro per jaar (excl. btw) Aan de raad wordt gevraagd het bestek goed te keuren en het college te machtigen de opdracht te gunnen via de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking. De OCMW-raad zal op 11 oktober 2018 dit dossier bespreken.

GEHEIME ZITTING

Erkenning plaatsvervangers voor de algemeen directeur bij verhindering of afwezigheid

Conform het decreet over het lokaal bestuur en de eerder vastgestelde functiebeschrijvingen, wordt de algemeen directeur in geval van afwezigheid of verhindering vervangen door de adjunct algemeen directeur. Voor het geval deze ook zou afwezig of verhinderd zou zijn, wordt voorgesteld nog enkele andere personeelsleden te erkennen als mogelijke plaatsvervanger

 Erkenning plaatsvervangers voor de waarnemend financieel directeur bij verhindering of afwezigheid

Conform het decreet over het lokaal bestuur en de eerder vastgestelde functiebeschrijvingen, wordt de waarnemend financieel directeur in geval van afwezigheid of verhindering vervangen door de waarnemend adjunct-financieel directeur. Voor het geval deze ook zou afwezig of verhinderd zou zijn, wordt voorgesteld nog enkele andere personeelsleden te erkennen als mogelijke plaatsvervanger.

Vraagstelling

dorp Zeveneken eiken

Scroll naar boven