Gemeenteraad 25 juni 2018

De gemeenteraad start met een geheime zitting voor de aanstelling van een algemeen directeur. In de openbare zitting worden 13 punten besproken. We lichten er enkele uit. Zo weet je meteen ook wanneer het geen school is en hoeveel De Weg-Wijzer krijgt..

Decreet lokaal bestuur

Op 23 april 2018 besliste de raad om de in dienst zijnde secretarissen ( OCMW en gemeente) op te roepen om zich kandidaat te stellen voor het ambt van algemeen directeur. Enkel de OCMW-secretaris stelde zich kandidaat en wordt daardoor van rechtswege algemeen directeur bij het verstrijken van de termijn van 30 dagen na de oproeping (nl. op 22 juni). De gemeentesecretaris stelde zich kandidaat voor het ambt van adjunct-algemeen directeur en kan door de raad aangesteld worden. Daarna volgt de eedaflegging van beiden in de openbare zitting.

Mededelingen

Accentverlichting Rivierstraat, oversteekplaats Heistraat 3.451,57 en looplat kabelbaan Joepla 705 euro.

Aanleg buurtgroenzone Bonnebos

Op 2 september 2013 nam de raad de principebeslissing en keurde hij de opdrachtdocumenten voor de aanstelling van een ontwerper goed voor aanleg van de buurtgroenzone Bonnebos. Op 26 november 2013 stelde het college studiebureau Alert Eco aan als ontwerper en op 23 februari 2015 keurde de raad het ontwerp goed voor de inrichting van de buurtgroenzone Bonnebos. Op 4 oktober 2016 werden de werken gegund aan Dica Tuinen bvba uit Lochristi. Tijdens de uitvoering van de werken werd echter vastgesteld dat bepaalde delen van het vlonderpad niet konden worden uitgevoerd volgens het ontwerp omwille van een grotere diepte van de vijver en de aanwezigheid van een dikke sliblaag. Op 11 oktober 2017 werd de samenwerking met het studiebureau Alert Eco dat ook het toezicht op de werken moest opvolgen, schriftelijk stopgezet omwille van fouten in het ontwerp. Door een lichte aanpassing van het traject en met bijkomende technische maatregelen om de stabiliteit van de constructie en de veiligheid van de gebruikers te garanderen, kon vastgehouden worden aan het oorspronkelijke concept, maar waren meerwerken noodzakelijk. De totale kostprijs van deze extra’s bedraagt in totaal 35.245,88 euro – excl. btw.

Aankoop van een paneelzaag. Principebeslissing en goedkeuring opdrachtdocumenten

 De huidige gecombineerde machine vraagt veel ombouw bij wisselende bewerkingen en vertoont slijtage mede door het vele ombouwen. Hierdoor is de machine minder geschikt voor het fijne paneelzaagwerk. Bovendien beschikt de machine niet over een aangepaste explosieveilige stofafzuiging, is de machine slechts uitgerust met een basis vingerbeveiliging, kunnen grote platen of panelen moeilijk verwerkt worden wegens de te beperkte rolwagencapaciteit en is er geen elektronische instelling mogelijk. Daar de gemeente over een gekwalificeerde schrijnwerker beschikt en de eigen werken de helft minder kosten dan werken uitgevoerd door een externe schrijnwerker zal een nieuw toestel snel worden terugverdiend. De kostprijs voor deze aankoop wordt geraamd op 40.000 euro excl. btw.

Subsidiereglement voor het gebruik van herbruikbare luiers en incontinentiemateriaal – Herziening

Op 28 april 2008 stelde de raad het subsidiereglement voor het gebruik van herbruikbare luiers vast. Op 2 mei 2011 keurde de raad een eerste herziening goed met een uitbreiding voor herbruikbaar incontinentiemateriaal. Op vraag van een lokaal kinderopvanginitiatief is het aangewezen om ook professionele opvanginitiatieven toegang te geven tot het subsidiereglement zodat ouders op een laagdrempelige manier hiermee kennis kunnen maken en mogelijks ook overstappen op herbruikbare luiers.

Toekenning projectsubsidie voor “De Weg-Wijzer met “ feest van Lichtmis tot Pinksteren”

kunstwerk Trees De Branbander Weg-Wijzer Zaffelare

De feestcommissie van de parochie Zaffelare vraagt een projectsubsidie aan voor een aantal evenementen in basisschool De Weg-Wijzer, onder de titel “De Weg-Wijzer viert feest van Lichtmis tot Pinksteren”. De cultuurraad heeft het project inhoudelijk getoetst aan de criteria van het reglement en stelt een subsidie voor van 1.250 euro. Daarbij werden de kosten voor de workshops en de muzikale omkadering, en de kosten voor de promotionele acties in rekening gebracht.

school Zaffelare De Weg-Wijzer

Goedkeuring overeenkomst met SC Zaffelare en AT&S Managements 

In toepassing van het subsidiereglement voor investeringen in sportinfrastructuur werden in 2017 en 2018 – op voorstel van de commissie sportinfrastructuur binnen de sportraad – subsidies toegekend aan de tennisclub van Zaffelare, voor het optrekken van een kadertent over één van de terreinen. Aan de uitbetaling van deze subsidies werden een aantal voorwaarden gekoppeld, om te garanderen dat deze infrastructuur blijft dienen voor de tennissport en dat, indien dit niet het geval is, een deel van de subsidies moet worden terugbetaald. Deze voorwaarden maken het voorwerp uit van de voorliggende overeenkomst.

tennishal TC Zaffelare

Gemeentelijk basisonderwijs met vaststelling vakanties en vrije dagen schooljaar 2018-2019

Na overleg (personeel, schoolraad, bijzonder onderhandelingscomité) wordt voorgesteld de facultatieve vakantieverlofdagen vast te leggen op maandag 21 januari 2019 (dag na schooltoneel) en vrijdag 17 mei 2019 en dit voor alle vestigingen.

Gemeentelijk basisonderwijs – vaststelling lestijdenpakket schooljaar 2018-2019

Mede op basis van de telling van 1 februari 2018 wordt volgend lestijdenpakket voorgesteld: kleuteronderwijs: 428 lestijden hetzij 17 voltijdse betrekkingen en 20 restlestijden, aangevuld met 15 klokuren kinderverzorging (15/32) Dit lestijdenpakket wordt aangevuld met 3 klokuren kinderverzorging gefinancierd via de verhoogde werkingsbudgetten.

lager onderwijs: 723 lestijden hetzij 30 voltijdse betrekkingen en 3 restlestijden. Dit lestijdenpakket wordt aangevuld met 19 lestijden gefinancierd via de verhoogde werkingsbudgetten.

Rooms-Katholieke godsdienst: 34 lestijden, aangevuld met 12 lestijden uit de verhoogde werkingsbudgetten

Vervanging vestigingsplaatsverantwoordelijke: er worden 12 lestijden uit het lestijdenpakket gebruikt voor de aanstelling van een tijdelijke vervanger van de vestigingsplaatsverantwoordelijke (Beervelde).

Daarenboven kunnen we beschikken over een deeltijdse (18/36) betrekking van ICT-coördinator (beleidsmedewerker), aangevuld met 12/36 verkregen uit de stimulus-punten van de scholengemeenschap, een voltijdse betrekking van zorgcoördinator (HOKT), belast met de taken van beleidsondersteuner, en een deeltijdse (29/36) betrekking van zorgcoördinator (HOKT), dit wordt aangevuld met 7/36 via de verhoogde werkingsbudgetten, een voltijdse betrekking van administratief medewerker met een HOKT-diploma en een deeltijdse (35/36) betrekking van administratief medewerker met een HSO-diploma, dit wordt aangevuld met 1/36 via de verhoogde werkingsbudgetten.

Scroll naar boven