Gemeenteraad op 24 september

Op 24 september komt de gemeenteraad voor het laatst samen voor wij met z’n allen richting rode potlood trekken. Zestien punten wachten op goedkeuring.

De lichtmasten in de Smalle Heerweg kosten 4.469 euro. Er werden weer eens signalisatieborden aangekocht en dat kostte 2.368 euro. Ten slotte kostte het beton voor de ambulancedienst 476 euro.

Er wordt bureau- en schoolmeubilair gekocht voor de gemeentelijke basisschool en dat kost samen zo’n 13.500 euro.

De grote zaal van de oude gemeenteschool in Zeveneken, Hoekstraat kan onvoldoende verwarmd worden. Nu is een temperatuur van 16°C haalbaar maar voor zittende activiteiten is dit niet comfortabel. De aanpassing kost 14.500 euro.

Eandis zal het elektriciteitsnet in de Ommegangstraat ondergronds brengen. Op dat ogenblik wordt ook de verouderde openbare verlichting vernieuwd. Dit kost bijna 7.400 euro.

De gemeente stopt met ELZA. De gemeente zal zelf een halftijds personeelslid in dienst nemen om aan drugspreventie te doen en andere taken uit te voeren.

Het budget voor 2012 wordt aangepast met de wijzigingen 3 en 4.

Voor de rest betreffen het personeelsaangelegenden met nieuwe wedde-inschalingen omwille van grotere verantwoordelijkheden.

Momenteel zijn 4 betrekkingen van brandweerman nog niet ingevuld bij het gemeentelijk vrijwilligerskorps. Op vraag van de bevelhebber wordt voorgesteld twee betrekkingen van brandweermanvrijwilliger vacant te verklaren bij wijze van rekrutering uit de werfreserve om de aangestelde kandidaten in 2013 de opleiding te kunnen laten volgen.

Zo kunnen zij die slagen op 1 januari 2014 als effectief brandweermanvrijwilliger in dienst treden.

Scroll naar boven