Gemeenteraad op 28 januari

Jean Marie
0 reactie(s)

De verkiezingen zijn achter de rug, de meeste burgemeesters benoemd, de colleges en nieuwe gemeenteraden geïnstalleerd net als deze van het OCMW. Tijd voor een echte eerste zitting en die komt er dan ook aan maar meteen zijn er al enkele vervangingen.

Gunther Landuyt (CD&V) is OCMW-raadslid en gaf zijn zitje door aan Martine Van Waes. Hetzelfde met Micheline Bauwens (Open VLD) die de fakkel doorgeeft aan Nathalie Pasqualino. Er volgen er zeker nog aangezien Renaud de Kerchove ook uit de Raad stapt.

Het fietspad in de Pauwstraat stopt zowat halverwege en daarom gaat de gemeente een fietspad aanleggen op het ontbrekend stuk van de Poelinckstraat tot aan de Beerveldse Baan. Er worden ook rioleringswerken uitgevoerd. De raad wordt gevraagd een principebeslissing te nemen zodat een ontwerper kan worden aangesteld. Prijs: 10.000 euro.

Voetweg 45 komt misschien weer een stapje dichter nu het openbaar onderzoek rond is. Er werd één bezwaar ingediend. Dit wordt als ongegrond beschouwd omdat het bezwaar ingegeven is uit persoonlijk belang, wat niet opweegt tegenover het algemeen belang dat de gemeente nastreeft. De Raad wordt gevraagd het onteigingsplan definitief vast te stellen zodat het bestuur verdere stappen kan zetten om deze voetweg die de verbinding is tussen de Hoekskenstraat en N 449 te realiseren.

Via RioAct is er sinds 2008 een samenwerking met de VMW voor de uitbouw en het beheer van het gemeentelijk rioleringsstelsel. Het takenpakket 2013 zal 196.558 euro kosten.

Er worden 60 desktopcomputers en 2 laptops aangekocht via de opdrachtencentrale van de provincie. Dell en BMx leveren de Pc’s.

Op voorstel van de schooldirecteur zou na de krokusvakantie een extra kleuterklas ingericht worden in de GBS, vestigingsplaats Beervelde. Volgens de huidige inschrijvingen zouden hiervoor 12 lestijden ten laste van de gemeente moeten georganiseerd worden. Dit aantal kan dalen naarmate er meer kinderen worden ingeschreven.