Gemeenteraad op 28 oktober

Jean Marie
0 reactie(s)
Gemeenteraad op 28 oktober camerabewaking

Tekst - Foto JMDB

De gemeenteraad komt samen voor de goedkeuring van 12 punten en ook voor de dagorde van het OCMW. Op vraag van de politie zal een camerabewakingssysteem worden aangekocht en geplaatst.

De politie acht het nuttig om een eigen camerabewakingssysteen te gebruiken om misdrijven, vandalisme, overlast en verstoring van de openbare orde te kunnen voorkomen en aanpakken.

Hiervoor is hard- en software nodig die beeldverwerking en opslag ervan toelaat en die zal geplaatst worden in het commissariaat aan de Dekenijstraat. Men kiest verder voor 1 tijdelijk systeem dat op verschillende locaties kan worden ingezet zoals bij evenementen, fietsstallingen, ..

Er komen ook vaste bewakingscamera’s aan het jeugdhuis Lodejo, Uytenhove en in de omgeving van de kerk. Daar zijn er al verschillende feiten van vandalisme, sluikstort en ook brandstichting vastgesteld. Ook binnen het jeugdhuis en Uyttenhove komen er net als drie dummy’s.De kostprijs bedraagt 100.000 euro zonder btw.

Ook om sluikstorten en zwerfvuil aan te pakken zal Lochristi over 1 ‘tijdelijke’ vaste camera beschikken die door IDM zal verplaatst worden. De intercommunale zal een bestuurlijk verslag opstellen bij positieve vaststellingen.Dit kost 17.046 euro per jaar en de uitvoeringstijd bedraagt 3 jaar.