Gemeenteraad op maandag 25 november

De gemeenteraad komt nog eens samen. Dan is er nog ééntje in december en zo wordt politiek 2013 omgedraaid. Het is een korte agenda. We verzamelden voor u wat ons in het politiek oog sprong.

Mededelingen

Hier vinden we de aankoop van 1822 euro verkeersborden. De wegmarkeringen in de Bosdreef, Toleindestraat en Sparrenlaan kosten samen 7.710 euro.

Zonnepanelen

Het plaatsen van fotovoltaïsche cellen op het gemeentehuis Lochristi zou ongeveer 55.672 euro kosten zonder BTW met een eventuele meerkost van 10% voor ‘ niet begrote werken ‘ zoals bekabeling en teller. De terugverdientijd wordt geschat op 9 jaar en de netto opbrengst na 20 jaar zou in de buurt van 94.000 euro komen.

Wegen- en rioleringswerken

In Kapelleken, Schoolstraat en Dorpsstraat worden binnenkort wegen- en rioleringswerken uitgevoerd. Het studiebureau moet de afkoppelingsstudie, de opvolging en de keuringen van de privéwaterafvoer ook kunnen uitvoeren. Meerkost 35.000 euro.

Fietspad

Het fietspad langs de spoorlijn L59 Beervelde wordt wellicht binnenkort ook in de richting van Destelbergen aangelegd (tot Burgstraat). Hiervoor moet een samenwerkingsovereenkomst worden afgesloten tussen de gemeenten Destelbergen – Lochristi en het provinciebestuur. Zo komt er een fietspad van de grens met Destelbergen tot aan de stadspoorten van Lokeren in Oudenbos

Lochristi - UyttenhoveUyttenhove

Er wordt een nieuwe afsluiting en hekken geplaatst aan de technisch uitvoerende dienst aan de Zavel te Lochristi. Deze aanpassingen van de toegang naar het oude recyclagepark (toen nog containerpark) zou 20.000 euro kosten.

Ontwikkelingshulp

Op voorstel van het GROS na studie van de aanvragen: Ontwikkelingshulp 11.11.11 Groot-Lochristi 2.000 euro – Vrienden van Kasongo-Luanda 1857,14 – vzw Abhaya India 1857,14 – vzw Martin De Kegel, Sri Lanka 1857,14 – Danywad India (Marc D’Hollander-Hilde Van Laere) 1857,14 – Project Nyamascheke Rwanda, Agnes Verbrugghen 1857,14 – Project Ivoorkust (Assouende) 1857,14 en tenslotte vzw Lisanga ook 1857,14 euro.

In een toegevoegd punt doet raadslid F. Droesbeke het voorstel om het integrale bedrag van het noodfonds aan te wenden ten voordele van de slachtoffers van de tyfoon Haiyan (Filipijnen)

Brandweer

De voorzitter van de prezoneraad heeft een voorstel van verdeelsleutel gedaan aan alle 18 gemeente van de brandweerzone Centrum. Er worden nog geen cijfers opgekleefd.

“ De brandweerfactuur voor de gemeente Lochristi loopt enorm op, maar aangezien de herverdeling van de kosten gespreid zou worden over een periode van 10 jaar en er nog gestreefd zal worden naar besparingen binnen het eengemaakte korps, wordt voorgesteld het voorstel te aanvaarden.”

Scroll naar boven